Koffiespot Utrecht: Ohøj Coffee Roasting

Voor een goede coffee experience moet je naar Ohøj Coffee Roasting, gelegen in de Rivierenbuurt tussen döner kebabzaken. 

Ohoj Coffee Roasters

Hand brewed coffee

Drink je koffie met een siroopje? Dan moet je bij Ohøj Coffee Roasting keihard afkicken. Want hier geen poespas met slagroom, nootjes en chocolade-sprinkels, maar zeer zorgvuldig bereide espresso’s en cappuccino’s. En dat kan ook niet anders als er op de werkbank een Mirage Idrocompresso van Kees van der Westen staat. Deze espressomachine heeft speciale hendelgroepen waarmee de barista handmatig de druk kan opbouwen.

Kennismaking met koffie

De man achter deze espressobar is Kevin, een barista die al heel wat koffiemeters heeft gemaakt in Amerika en Parijs. In de Franse hoofdstad deed hij zelfs met succes mee aan koffiewedstrijden. Sinds hij samen met zijn partner in Utrecht is neergestreken, willen ze de buurt verrijken met goede koffie. Door aan te schuiven in de bar of als ‘afhaalpunt’ van vers gebrande koffiebonen. Want zelf koffiebonen roosteren, dat doet Kevin ook.

Open werkterrein

De koffiekaart weerspiegelt ook het interieur bij Ohøj: geen tierelantijnen. Het is clean en minimalistisch ingericht met mooie materialen, waardoor alle focus op het werkterrein van de barista. Hierdoor krijg je een duidelijke kijk in de open keuken en ontdek je ook dat het zetten van een kop koffie niet zomaar even iets is. Vakmanschap daar draait het om.

Ohøj Coffee Roasting

Rijnlaan 27, Utrecht, Nederland

website

Op dit moment gesloten

Maandag
23:00 - 23:00
Dinsdag
07:00 - 11:00
Woensdag
07:00 - 17:00
Donderdag
07:00 - 17:00
Vrijdag
07:00 - 17:00
Zaterdag
09:00 - 17:00
Zondag
09:00 - 16:00