Koffiespot Utrecht: Koffie Leute

Koffieleuten in Utrecht? Dat doe je heel toepasselijk bij het Brauhaus, de uitvalbasis voor Koffie Leute. Maar liefst 6 redenen om eerder vandaag dan morgen hier een bakkie leut te halen.

koffieleute_26

Alsof je thuis bent…

Waar de meeste koffiebars voor een minimalistisch en industrieel interieur kiezen, heeft Koffie Leute het helemaal anders aangepakt. De sfeer is er huiselijk met fijne zitjes en tweedehands meubels waardoor je bijna niet door hebt dat je in een koffiebar zit. Ook bij mooi weer is het een goede plek om te vertoeven. Op de bank buiten of op de stoelen vlak bij de voordeur (onder dak) smaakt de koffie meer dan voortreffelijk.

Speciale filterbar

Ook bijzonder is de speciale filterbar. Zo kun je de kunsten van de barista scherp in de gaten houden en extra goed de heerlijke geur van vers gezette koffie ruiken. Voor de filterkoffie wordt er overigens iedere maand van boon en brander gewisseld. De bonen van de espresso worden standaard geroosterd door Kees Kraakman van Stadsbranderij Noord uit Amsterdam.

Mario Kart

Om het huiselijke gevoel te benadrukken, kun je bij Koffie Leute niet alleen koffiedrinken, maar ook een spelletje spelen, een plaatje draaien of ongestoord de krant lezen. Extra leuk is dat er zelfs een speciaal hoekje is om Mario Kart te spelen.

Handgemaakte cadeaus

Last minute een cadeau nodig? Bij Koffie Leute verkopen ze ook bijzondere items. Werp bijvoorbeeld eens een blik op de handgemaakte tassen van Labour of Art.

Met de trein

Ook niet onbelangrijk is de bereikbaarheid. Als je vanaf Utrecht Centraal de trein richting Rhenen pakt, kom je langs station Utrecht Vaartsche Rijn. Stap hier uit, loop de trap naar beneden af en binnen een paar stappen zit je aan de koffie bij Koffie Leute.

Verrassende omgeving

De omgeving rondom Koffie Leute leent zich overigens ook voor een ontdekkingstocht. Recht tegenover deze koffiebar zit bijvoorbeeld Broei, een goed lunch- en borreladres. Een leuke winkel voor baard- en snormannen is de Damn Good Soap Company aan het begin van Westerkade. Loop je nog even verder, dan kom je bij de Tolsteegbrug. Vanaf hier wandel je de Tijnstraat in en kom je het ene na het andere leuke winkeltje tegen.

Koffie Leute

Westerkade 30, Utrecht, Nederland

website

Op dit moment gesloten

Maandag
06:00 - 16:00
Dinsdag
06:00 - 16:00
Woensdag
06:00 - 16:00
Donderdag
06:00 - 16:00
Vrijdag
06:00 - 16:00
Zaterdag
07:00 - 16:00
Zondag
08:00 - 16:00