Koffiespot Utrecht: Cornelis

Voor wie een weekendje Utrecht wil doen, is er maar één adres: Cornelis. Want hier kun je niet alleen goede koffie drinken, maar ook slapen. Twee vliegen in een klap dus. Of eigenlijk zijn het er nog veel meer…

Cornelis utrecht

Van kruidenier tot koffiebar

Cornelis kun je vinden aan de Maliestraat. Het hoekpand is niet te missen door de groen geverfde kozijnen en nostalgische ‘voorkomen’. Voorheen was er namelijk een kruidenier in gevestigd. Maar sinds een aantal jaren hebben de kruiden plaats gemaakt voor koffie, thee, zelfgemaakte zoetigheden en lunch. Daarnaast kun je er ook kleine cadeautjes kopen.

Met een koffiegroet van Bocca

De koffie die ze schenken, komt van de koffiebonen van Bocca. Deze Amsterdamse branderij heeft een neus voor goede koffies en levert aan heel veel zaken in het land koffiebonen van een constante kwaliteit. Drink je geen koffie, dan heeft Cornelis de thee van Betjeman & Barton zo gezet. Bestel zeker iets bij je koffie of thee, want als die lekkere baksels bakken ze niet voor niets.

Eén-kamer-hotel

Wakker worden met de koffie van Cornelis? Check dan of de bed & breakfast van Cornelis nog vrij is. Deze is gevestigd in het voormalig koetshuis achter de winkel.

Cornelis

Maliestraat 16, Utrecht, Nederland

website

Op dit moment gesloten

Maandag
23:00 - 23:00
Dinsdag
07:00 - 16:00
Woensdag
07:00 - 16:00
Donderdag
07:00 - 16:00
Vrijdag
07:00 - 16:00
Zaterdag
08:00 - 16:00
Zondag
09:00 - 16:00