Koffiespot Utrecht: Blackbird coffee & vintage

Zo dol we zijn op verse koffie, zo blij worden we van nieuwe koffiebars. Gelukkig hoeven we daar nooit lang op te wachten, want er zijn altijd mensen die hun droom, om ooit een eigen koffiebar te starten, waar maken. Zo ook Willemijn van den Bovenkamp en Edwin Plasmans van Blackbird coffee & vintage in Utrecht.

blackbird_coffee_utrecht_4 

Koffie & fietsen

Zodra je bij Blackbird coffee & vintage binnenstapt komt je een geur van koffie en geschiedenis tegemoet. En dat is niet vreemd, want hier draait het om koffie én vintage items als meubels, vouwfietsen en racers. Zie het als volgt: je drinkt een mooie espresso van het Koffielab en ondertussen speur je naar mooie vintage vondsten, want ja, alles is hier te koop. Wij vinden het een geweldige combinatie.

Maar ook koffie met lekkers

Heb je niets met fietsen, dan nog is dit een geweldige spot om koffie te drinken. Ook als je energiepeil gedaald is na het slenteren langs alle leuke zaken in de buurt van Blackbird. Op de kaart staat namelijk meer dan koffie, want hier worden ook biologische broodjes en taarten geserveerd die gebakken worden door de Veldkeuken in Amelisweerd.

Mysterieus pand

Hoe nieuwsgierig we zijn naar de herkomst van al die retro bikes, zo mysterieus is het pand waarin Blackbird coffee en vintage huist. Het is een pand waar je zo aan voorbij loopt. Allereerst stap je namelijk een soort van gang binnen. Vervolgens kom je van het donker in het lichte zitgedeelte. Afdwalen naar beneden is ook mogelijk er is een kelder met verhaal, want het schijnt dat je vroeger via deze kelder nog in een aantal pandjes kon komen. Laten we het de ondergrondse verassingen van Utrecht noemen. Wij drinken onze koffie in een nisje, dat vroeger een lift was, met een behoorlijke haak boven ons. Geweldig dit soort details.

Blackbird coffee & vintage

Oudegracht 222, Utrecht, Nederland

website

Op dit moment gesloten

Maandag
22:00 - 22:00
Dinsdag
08:00 - 16:00
Woensdag
08:00 - 16:00
Donderdag
08:00 - 16:00
Vrijdag
08:00 - 16:00
Zaterdag
08:00 - 16:00
Zondag
22:00 - 22:00