Koffiespot Leiden: Lebkov & Sons

Waar drink je de beste koffie? De Koffiefilters geven het antwoord en filteren de leukste koffiebars in Nederland. Een aanrader is Lebkov & Sons in Leiden.

lebkov_leiden_station

Latte en sandwich

Als je op treinstation Leiden Centraal een overstap hebt of je moet lang wachten, dan hoeft dat niet per se vervelend te zijn. Het aanbod aan koffie is er namelijk groot. Denk: AH to go, Kiosk, Starbucks… Eigenlijk niet anders dan op andere stations zul je denken. Toch schuilt er een kleine uitzondering buiten de stationsdeuren en die heet Lebkov & Sons. Een meer dan goed alternatief voor een coffee to go of voor een latte met een sandwich waar je even de tijd voor wilt nemen.

Station

Voor een koffietent op of nabij een station mag je niet de hoogste kwaliteit koffie verwachten. Dat geldt in zekere mate ook voor het personeel. Omdat het coffee to go gehalte hier toch het hoogst is, is het moeilijk om een koffiepraatje aan te knopen met de barista’s. Toch zijn ze klantvriendelijk en worden we snel en goed geholpen.

Coffee to go

Als de echte koffieliefhebbers onder ons de menukaart bekijkt, zal die meteen de filterkoffie missen. Logisch, want natuurlijk wil je die keuze ook hebben. Van een koffietent die gehuisvest is op een station kunnen we dit natuurlijk niet verwachten. Gelukkig is er met de rest van de kaart helemaal niets mis.

Sfeer

De inrichting van deze koffiezaak springt meteen in het hoog: hedendaags design met zitgelegenheden rondom een soort van eiland waar de espressomachine staat. Leuk bedacht! Hierdoor kun je er dus ook gerust wat langer zitten en je koffie – eventueel in combinatie met een sandwich – in rustig tempo opdrinken. Om ons heen merken we dat het ook echt een zaak is waar je snel en makkelijk zakelijk even afspreekt. Her en der zitten mensen met laptops en notitieblokken. Het vormt een mooie combinatie met de reizigers die snel een espresso komen scoren.

Lebkov heeft ook vestigingen in Den Haag (Turfmarkt 236) en Rotterdam (Stationsplein).

Lebkov & Sons

Bargelaan 8, Leiden, Nederland

website

Nu geopend tot 19:00

Maandag
05:00 - 19:00
Dinsdag
05:00 - 19:00
Woensdag
05:00 - 19:00
Donderdag
05:00 - 19:00
Vrijdag
05:00 - 19:00
Zaterdag
06:00 - 18:00
Zondag
06:00 - 18:00