Koffiespot Den Haag: Lola Bikes & Coffee

Geef mein un bakkie pleur. Zo bestel je in het Haags dialect en kopje koffie. Wil je er ook graag een koekje bij, dan voeg je er ‘en un kanoh‘ aan toe. Ja, voordat wij koffie gingen drinken in Den Haag, hebben we ons even ingelezen. Twee weken geleden bestelden we onze koffie bij Lola Bikes & Coffee, een van de nieuwste koffiebars vlakbij Paleis Noordeinde.

lola_en_bikes_den_haag

Koffie verbindt!

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: koffie verbindt. Niet alleen verbindt het mensen, het brengt ook bepaalde passies samen. Met Lola Bikes en Coffees hebben we meteen een goed voorbeeld te pakken. Hier ontmoeten de beste koffies en de mooiste fietsen elkaar. En heel belangrijk: hier ontdek en voel je een passie! “Alles wat je bij Lola vindt heeft een goed verhaal, een verhaal over liefde, passie en nieuwsgierigheid. Een echt verhaal, eerlijk en oprecht, niet over veel maar over goed, over genieten en plezier.” 

Barista uit Australië

Een passie voor koffie, die moet je als barista wel hebben wil je bij Lola Bikes & Coffee werken. En dat blijkt, als we een praatje aanknopen met de Engelstalige barista. Hij blijkt uit Australië te komen, en ja als we de naam van dat land horen, dan weten we dat het met de koffiekennis wel goed zit. Daar wordt de koffie immers met de paplepel ingegoten. We ploffen na onze bestelling neer bij een tafeltje en ons oog valt op de Alley 600, een cold drip systeem. Waarschijnlijk wordt onze interesse opgemerkt, want even later komt eigenaar Arthur aanzetten met twee kleine kopjes koffie met een likeur-achtige structuur. We ruiken, en ruiken nog een keer. Eerst denken we aan een Tia Maria, maar nee, als we proeven, blijkt het toch echt koffie te zijn. Heel bijzonder!

Eigentijds en hip

Aan goede sfeer geen gebrek bij Lola. Hier voel je je meteen thuis. Of je nu met een groep vrienden bent, alleen met je laptop, met een kinderwagen of als stel van een jaar of zestig. Lola is er voor iedereen! De sfeer is er ongedwongen, het interieur eigentijds en hip. Ontzettend leuk vinden wij de combinatie van koffie en fietsen die er gemaakt is. Voor in de zaak drink je je koffie. En heb je een lekke band, dan laat je die aan de achter in de zaak repareren.

Heb je niets te repareren en houd je niet van koffie, ook dan moet je hier binnenlopen. Als je achterin het pand het trapje omhoog neemt, liggen er namelijk prachtige boeken en tijdschriften over fietsen uitgestald waar je uren in kunt bladeren. Ook de fietsen en fietsaccessoires die hier verkocht worden zijn een blik waardig, net als het prachtige pand waarin Lola huist. Ga je terug naar huis? Overweeg eerst nog om een fiets te huren, want Lola organiseert ook tours door de stad en op het strand!

De koffie

Good Coffee is a benefit, Great Coffee is a reward! En Lola voegt de daad bij het woord, want de koffie van brander Bocca is hier van goede kwaliteit. De latte piccolo (erg verrassend) smaakt uitstekend en ook met de espresso is helemaal niets mis. Omdat we nou eenmaal ook dol zijn op een cappuccino bestellen we die als ’toetje’. Lekker sterk, met een mooie schuimkraag. Precies zoals wij ‘m het liefst hebben. En voordat we het vergeten: de huisgemaakte appeltaart, heerlijk was die.

Als we bijna de zaak verlaten, zijn we nog even nieuwsgierig naar de favoriete koffie van de barista. Hij laat het ons direct proeven: een espresso van de koffiebonen Ethiopië Yirgacheffe. De fruitige smaak verrast ons! Over verrassen gesproken, eigenaar Arthur vertelt ons dat hij nog hard werkt aan de Lola Bikes & Coffee beleving. Zo staan er onder andere homemade taarten, Lola tassen en kleding en Lola bikes op de planning. We kunnen daarom niet anders, dus nog een keer terugkeren naar de hofstad voor een bakkie pleur bij Lola.

Lola Bikes & Coffee

Noordeinde 91, Den Haag, Nederland

website

Nu geopend tot 17:00

Maandag
07:00 - 17:00
Dinsdag
07:00 - 17:00
Woensdag
07:00 - 17:00
Donderdag
07:00 - 17:00
Vrijdag
07:00 - 17:00
Zaterdag
07:00 - 17:00
Zondag
07:00 - 17:00