Koffiespot Rotterdam: Kopi Soesoe

Koffiedrinken bij Kopi Soesoe op Katendrecht, dat is echt een aanrader. Bestel er een gelijknamige Kopi Soesoe en cheesecake, de specialiteiten van het huis, en combineer met een bezoek aan de Fenix Food Factory.

koppie soesoe

Koffie op Katendrecht

Voor Kopi Soesoe moet je op Katendrecht zijn. Dit was vroeger dé (rosse) buurt waar zeelui naartoe gingen voor vertier aan de wal. Maar anno 2017 gaat het er een stuk rustiger aan toe en drink je er een heerlijke kop Kopi Soesoe bij de gelijknamige koffiebar.

Gecondenseerde melk en kardemom

Kopi Soesoe is een Indonesische koffiedrank met een laagje gecondenseerde melk op de bodem en kardemom. Hoe meer je met je lepeltje door de koffie roert, hoe zoeter de koffie wordt. Echt een aanrader om hier te proberen.

Cheesecake New York Style

Een tweede specialiteit van het huis is de cheesecake New Yorke Style. Dit is echt een bestseller op Katendrecht. Dus wees er zo vroeg mogelijk bij om een punt te bestellen, want anders is iemand anders je al voor geweest. In 2016 organiseerde Kopi Soesoe zelfs een heus Cheesecake Festival.

Live on stage!

Naast een kop koffie drinken, organiseert Kopi Soesoe op vrijdag en zaterdag muziek- en literatuuravonden. Je kunt er dan uiteraard een biertje drinken.

Fenix Food Factory

Als je dan tocht op Katendrecht bent, breng dan gelijk aan bezoek aan de Fenix Food Factory. Bij deze foodhal in een industriële loods haal je de lekkerste producten die gemaakt zijn in Rotterdam. Ook koffie is er vertegenwoordigd met Stielman Koffiebranders.

Kopi Soesoe

Sumatraweg 15, Rotterdam, Nederland

website

Op dit moment gesloten

Maandag
22:00 - 22:00
Woensdag
08:00 - 15:00
Woensdag
08:00 - 15:00
Donderdag
08:00 - 15:00
Vrijdag
08:00 - 23:00
Zaterdag
07:00 - 23:00
Zondag
07:00 - 16:00