Koffiespot Boskoop: YUME

YUME is de ontdekking van de eeuw als je het ons vraagt. Misschien een tikkeltje overdreven, maar als je ergens ver buiten de grote steden een adres ontdekt waar de koffie zo goed is, dan mag dat hardop gezegd worden.

Yume_koffiebar

Boomkwekerijen

YUME is een koffie- en theehuis midden tussen de boomkwekerijen in Boskoop, tussen Alphen aan de Rijn en Waddinxveen. Op de reis er naartoe word je dan ook bijna blind van de coniferen en verschillende soorten bomen. YUME is gevestigd op het terrein van PlantenTuin Esveld. Een familiebedrijf dat al jaren – inmiddels is de zesde generatie aan zet – bijzondere tuinplanten kweekt en verhandelt.

Starten met koffie?

Zodra je het terrein van de kwekerij oprijdt, valt er een soort rust over je heen. Bij de ingang kun je gelijk YUME induiken of starten met een rondje over het enorme terrein met tuinplanten en bomen. Een ding is zeker: je keert gegarandeerd met veel groen naar huis. Of je nou begin of eindigt met koffie.

Binnen of buiten

Bij het koffie- en theehuis kun je zowel binnen als buiten zitten. Maar zodra het kan, zit het buiten natuurlijk geweldig tussen al die mooie bomen en planten. Echt uniek! Binnen kun je in de enorme collectie tuinboeken duiken. Ondertussen zetten Tim en Mirte koffie, waarvoor ze de bonen van Single Estate Coffee Roasters gebruiken. Bijzonder is dat ze voor de melkkoffie’s verse melk van de boer gebruiken. Deze wordt wekelijks aangeleverd.

Vers gebakken taarten en gezonde sappen

Naast de speciality coffee staat er uiteraard veel meer op de kaart van YUME wat in het Japans ‘droom’ betekent. We sommen op: zelfgemaakte soepen, vers gebakken taarten, gezonde sappen… En dat allemaal met verse, eerlijk en zo veel mogelijk biologische ingrediënten. Want kwaliteit, daar gaan ze hiervoor. Net als voor een warme, toegankelijke sfeer.

Goed om te weten: in de zomer (van mei t/m oktober) is YUME ook op zondag open van 12.00 – 17.00 uur

YUME

Rijneveld 68, Boskoop, Nederland

website

Op dit moment gesloten

Maandag
10:00 - 15:00
Dinsdag
08:00 - 15:00
Woensdag
08:00 - 15:00
Donderdag
08:00 - 15:00
Vrijdag
08:00 - 15:00
Zaterdag
08:00 - 15:00