Koffiespot Leiden: Chummy Coffee

Bij Chummy Coffee ligt de focus op koffie. Je kunt er niet lunchen, maar enkel koffie, thee en een ander drankje drinken. En dat is fijn, want zo krijgt de koffie 100% aandacht.

chummy_4_740

Chummy Coffee is gevestigd in een prachtig hoekpand met glas in lood ramen. Ook de locatie is perfect: vanaf de universiteit en de Pieterskerk (een leuke buurt om even te kijken) loop je zo het centrum in. Daarom is het publiek wat koffie komt drinken ook heel divers: van studenten en toeristen tot toeristen en werkenden.

Goede zitplekken

Aan goede zitplekken geen gebrek. Neem plaats aan de raamtafel met zicht op de Breestraat of neem de trap omhoog voor een van de vele tafels. Vanaf hier kun je goed meekijken hoe de enthousiaste eigenaar Jaap van der Schee met de La Marzocco de een na de andere koffie zet. Van klassieke koffies tot specials. En dat allemaal met de bonen van Caffènation uit Antwerpen als basis.

Vrienschappelijk

Nieuwsgierig naar de keuze voor de naam Chummy? Dat betekent vriendschappelijk. Want, zo zegt Jaap “vriendschappen ontstaan en worden onderhouden onder het genot van een lekker kopje koffie.” Zelf doet Jaap ook leuke contacten op sinds hij een koffiebar heeft. Zo heeft een vaste klant van hem leuke illustraties gemaakt op de coffee to go bekers en uitklapbord buiten voorzien van mooie typografie.

Chummy Coffee

Breestraat 97, Leiden, Nederland

Nu geopend tot 16:30

Dinsdag
09:00 - 16:30
Woensdag
09:00 - 16:30
Donderdag
09:00 - 16:30
Vrijdag
09:00 - 16:30
Zaterdag
09:00 - 16:30