Koffiespot Leiden: Borgman en Borgman

Bij de kleine koffiebranderij Borgman en Borgman in hartje Leiden zijn ze gek op koffie en hebben ze een goede kennis van zaken. Dat proef je niet alleen, maar dat hoor je ook.

Aan de Nieuwe Rijn

Om Borgman Borgman te vinden, loop je naar het hart van de stad. Aan de Nieuwe Rijn op nummer 41 huist Borgman Borgman. Vooraan de zaak heet een prachtige Giesen W6 koffiebrander je welkom, daarna word je hier vriendelijk begroet door de barista’s.

Vader en zoon Borgman

Borgman Borgman is een van de beste koffiebars in Leiden. De naam verklapt dat het om een familiebedrijf gaat. Want de mannen achter deze speciality coffee bar zijn vader en zoon Borgman. De liefde voor koffie had Rienk al jaren, maar een reorganisatie en de wens om eens iets anders te doen, zorgde voor een extra zetje in de rug om voor zichzelf te beginnen. Zoon Tom, die net afgestudeerd was aan de Hoge Hotelschool, wilde ook graag een eigen bedrijf beginnen. Hun gezamenlijke liefde voor koffie resulteerde in 2013 in het openen van een eigen koffiebar met branderij.

Vakmanschap

Door het mooie verhaal achter de ontstaansgeschiedenis van Borgman Borgman ben je natuurlijk nieuwsgierig naar de koffie die ze zetten met hun vers gebrande koffiebonen. En wees gerust: dat koffiezetten is hier precisiewerk. Iedere kop koffie – of het nu een snelle espresso is of een filterkoffie – wordt met evenveel liefde en overgave gezet. Mooi om te zien! Voor vragen over alles rondom koffie nemen ze hier ook graag te tijd.

Borgman en Borgman

Nieuwe Rijn 44, Leiden, Nederland

website

Nu geopend tot 17:00

Maandag
08:00 - 16:00
Dinsdag
07:00 - 17:00
Woensdag
07:00 - 17:00
Donderdag
07:00 - 17:00
Vrijdag
07:00 - 17:00
Zaterdag
07:00 - 17:00
Zondag
09:30 - 16:00