Koffiespot Rotterdam: Man met Bril

Voor Rotterdam op z’n best, kun je als koffieliefhebber niet heen om Man met Bril. Ze branden lokaal én op kleine schaal verse koffie, zonder geouwehoer, maar in een prachtige ruimte in een van de boogjes van de Hofpleinlijn. Hoogste tijd voor een bakkie!

Zet die bril maar op, want je komt oren en ogen tekort als je het Het Hoofdkantoor binnenstapt. Je drinkt er niet alleen koffie, maar je ziet én ruikt vooral dat er ook gebrand wordt. Het is daarom een en al koffierumoer om je heen. Van blije barista’s tot balen met bonen. En dat is alles behalve vervelend. Sterker nog, Man met Bril is dé plek om nog meer over koffie te leren.

Koffiecollege

Doordat de branderij zich in de koffiebar bevindt, wordt de koffie vers voor je neus gebrand. Je kunt daarom zo naar een van de branders stappen voor wat meer koffiekennis, of een cupping aanschouwen. Ook het menu is zo samengesteld dat je genoodzaakt bent om je te verdiepen in de koffie. Want niet alleen heb je keuze uit verschillende koffies, daarna moet je ook nog de boon selecteren. Het is niet erg als je het niet weet, want dan geven de baristas graag uitleg. Je krijgt sowieso altijd een kaartje met daarop de gegevens, zoals regio, hoogte, variëteit en verwerking, van de gekozen koffieboon.

Van boon tot kop

Man Met Bril is overigens betrokken bij de hele koffieketen. Ze reizen namelijk zelf af naar de plantages en hebben daar contact met de boeren. Hierdoor weten ze dus precies wat ze naar Rotterdam halen. Vervolgens branden ze de bonen in hun branderij in Het Hoofdkantoor en leveren ze de bonen vervolgens aan horeca in Rotterdam. Niet daarbuiten, want de Man Met Bril koffie moet lokaal blijven. Uiteraard kun je via de webshop wel de bonen naar huis halen.

Kleine eetkaart

Heb je overigens honger, dan hoef je niet weg. Er is een kleine eetkaart. Ook handig zijn de slimme USB-poorten die verwerkt zijn in de bar zodat je je smartphone of tablet kunt opladen.

Man met Bril

Vijverhofstraat 70, Rotterdam, Nederland

website

Op dit moment gesloten

Maandag
07:00 - 16:00
Dinsdag
07:00 - 16:00
Woensdag
07:00 - 16:00
Donderdag
07:00 - 16:00
Vrijdag
07:00 - 16:00
Zaterdag
08:00 - 17:00
Zondag
08:00 - 17:00