Koffiespot Terherne: Picknickers

Goede koffie in Friesland? Dat is best nog even zoeken, maar we hebben inmiddels een adres gevonden: Picknickers, aan het Sneekermeer bij het dorpje Terherne. Een speciale koffiebeleving! 

Picknickers_friesland

Van frietkar naar koffiebar

Voor een kopje koffie vertrek je meestal al snel richting de grotere steden, maar vergis je niet dat er daarbuiten soms ook geheime adressen schuilen. Picknickers in Terherne is daar een goed voorbeeld van. Voorheen kwamen toeristen en de mensen uit de omgeving naar deze plek voor een frikandel speciaal, maar sinds het voorjaar van 2014 is de snackwagen verdwenen en bestel je bij een hippe foodbar pompoensoep met suikerbroodcroutons en ginger beer.

Bocca Coffee Roasters

In het voorjaar en de zomer kun je er dagelijks terecht voor koffie, ontbijtjes, diners, sandwiches, bites en to go producten. En het fijne is: bijna alles is zelfgemaakt, uit de streek (zoals de honing), biologisch of fair trade. Laatstgenoemde geldt ook voor de koffie op de kaart. Die wordt gezet met de koffiebonen van Bocca Coffee uit Dronten. Uitgangspunt van deze koffiebrander is direct trade. Dit betekent dat zij rechtstreeks koffiebonen selecteren en kopen van de boeren, zodat het geld direct terechtkomt bij de juiste personen. Eerlijke koffie dus!

Koffie aan het meer

Wat koffiedrinken op deze plek misschien wel het meest bijzonder maakt, is natuurlijk het geweldige uitzicht op het Sneekermeer. Of je nu op het grote terras zit, in de kas of lekker binnen achter het raam: je ziet gegarandeerd water. Vooral op zonnige dagen is het een genot om hier neer te strijken. Er is altijd wel iets te zien. Is het niet de brug die open gaat, dan is het wel iemand die zijn boot in het water laat glijden of een groep fietsers die passeert. Kortom: een leuke koffiebeleving die je niet mag missen als je in Friesland bent!

Picknickers

Ûtbuorren 54, Terherne, Nederland

website

Donderdag
10:00 - 21:00
Vrijdag
10:00 - 21:00
Zaterdag
10:00 - 21:00
Maandag
10:00 - 21:00
Zondag
10:00 - 21:00