Koffiespot Amsterdam: Bocca

Bocca is geen nieuwkomer in de koffiewereld. Sterker nog, al jaren is het een van de bekendste koffiebranderijen in Nederland. Je ziet de bonen van Bocca daarom ook vaak bij andere koffiebars voorbijkomen. Maar, Bocca heeft inmiddels zelf ook een koffiebar geopend in Amsterdam, en wij zeggen hardop: daar moet je écht naartoe!
Coffee.Bocca.Amsterdam
In Amsterdam zijn al heel wat koffiebars geopend de laatste jaren, maar met de komst van Bocca wordt de koffiewereld weer even goed wakker geschud. Bij Bocca doen ze het namelijk anders. Vooral vanwege de indeling van de ruimte. De focus ligt op de enorme werkruimte met als centraal punt de houten werkbank waar de barista’s de koffie naar een hoger niveau tillen. En daar komt natuurlijk ook wat machinaal geweld aan te pas.

Mooie zithoekjes

Doordat de houten werkbank een groot deel van de ruimte inneemt, lijken de zitplekken bijzaak, maar het tegendeel is waar. Juist de plekken waar je kunt zitten, zijn met zorg gekozen. Je kunt vanaf elke hoek rustig genieten van je koffie met uitzicht op de kunsten van de barista’s. En ben je nieuwsgierig naar de verschillende zetmethodes, neem dan plaats op een stoel aan de bar en de barista’s leggen het met liefde uit.

Zwart of wit

Als het om koffie gaat, heb je keuze genoeg. Bij Bocca maken ze het eenvoudiger door je te laten kiezen uit zwart of wit. Zwart betekent filterkoffie of espresso. Wit staat voor koffie met melk. En voordat je bestelt, vertelt de barista uit welke bonen je kunt kiezen. Ga je voor een boon uit Ethiopië, Brazilië of toch Colombia? Ook als je twijfelt, helpen de vriendelijke barista’s je graag bij het maken van de beste keuze.

Het spreekt voor zich dat je natuurlijk ook de koffiebonen van Bocca kunt kopen om thuis nog verder te genieten. En vergeet ook niet even te kijken bij de tools, zoals de mooie koffiekannetjes van Hario en de Aeropress.

Bocca

Kerkstraat 96, 1017 GP Amsterdam, Nederland

website

Nu geopend tot 17:00

Maandag
07:00 - 17:00
Dinsdag
07:00 - 17:00
Woensdag
07:00 - 17:00
Donderdag
07:00 - 17:00
Vrijdag
07:00 - 17:00
Zaterdag
08:00 - 17:00
Zondag
08:00 - 17:00