Koffiespot Terschelling: De Ouwe Smidte

Op Terschelling zijn talloze leuke adressen waar je na een lange fietstocht met tegenwind uit kunt hijgen. Maar er is maar een goede koffiezaak op het eiland: De Ouwe Smidte in Midsland. De koffie wordt hier vers gebrand en je kunt er heerlijke bonbons bij bestellen. En daarna? Vol gas naar West-Terschelling of juist op de pedalen naar Oosterend.

Hoefsmid Piet Smid

Bij de naam Ouwe Smidte denk je niet gelijk: daar kan ik een kop koffie drinken. Dat klopt, want de naam verwijst naar de historie van het pand. Ooit was het namelijk de werkplaats van hoefsmid Piet Smid. Als je goed om je heen kijkt, zie je nog elementen die verwijzen naar deze tijd. Zoals de haard en de scheepsbalken.

Vers gebrande koffiebonen, thee en chocolade

Sinds 2014 is een speciaalzaak in koffie, thee en chocolade de bewoner van het pand. Ze branden er wekelijks koffiebonen en je kunt kiezen uit verschillende soorten thee. En omdat er bij koffie en thee natuurlijk iets lekkers hoort, wordt het assortiment aangevuld met bonbons. Heb je de koffie op? Loop dan nog even de straat in voor andere leuke zaken.r

De Ouwe Smidte

Oosterburen 37, Midsland, Nederland

website

Dinsdag
08:00 - 15:00
Woensdag
08:00 - 15:00
Donderdag
08:00 - 15:00
Vrijdag
08:00 - 15:00
Zaterdag
08:00 - 15:00