Koffiespot Heerenveen: BY-KEES

Goede koffie in Heerenveen? Daar in die stad aan de A7 wordt toch alleen maar gevoetbald en geschaatst? Echt niet, koffiezetten kunnen ze er ook. Maar dan moet je wel navigeren naar de beste plek: BY-KEES.

By-Kees_Stooker

Niet zitten, maar doen

Achter het pronkstuk, de Mirage van Kees van der Westen, staat Shame Keesman. Zij is eigenares van BY-KEES. Haar verhaal klinkt hetzelfde als veel andere mensen die een espressobar hebben geopend. Na jaren achter de computer te zitten, kwam ze er achter dat ze toch een andere toekomst voor zich zag. En dus gooide ze het roer radicaal en ging ze de koffie in.

Stooker Coffee

Maar wie een koffiebar start, moet wel iets hebben met het product. En dat heeft Shame zeker. Ze heeft een neus voor goede bonen en werkt daarom samen met Stooker Coffee die de bonen leveren. En bij koffie hoort natuurlijk iets lekkers, zoals de taartjes van Sharp Sharp. Deze bevatten geen gluten, lactose en suiker. Ook geschikt voor mensen die vegan zijn.

Filterkoffie bij de lunch

Behalve koffie staan er ook verrassende lunchgerechten op de kaart. Allemaal met een twist. En net als de koffie zijn deze ingrediënten ook met zorg geselecteerd. Onze tip: drink een heerlijke filterkoffie bij de lunch. Verrassend hoe lekker die smaakt met een hartige hap.

Zijn we aan het strand?

Qua interieur zou je niet denken dat je in Heerenveen bent beland, maar eerder in een strandtent aan zee. De beachlook mixt goed met de industriële basis en de grappige details die her en der in het oog springen. Ook zijn er lifestyle cadeautjes te koop. Goede zitplekken zijn er ook genoeg, zoals de hangstoelen om te relaxen, de ronde tafel voor een goed gesprek of de hoge tafel met krukken op de eerste etage. Ideaal als je je laptop bij je hebt en nog wat werk moet verrichten. Vanaf hier heb je ook een mooi uitzicht op de taferelen die zich op de begane grond afspelen.

BY-KEES

Vleesmarkt 10, Heerenveen, Nederland

website

Op dit moment gesloten

Maandag
07:00 - 17:00
Dinsdag
07:00 - 17:00
Woensdag
07:00 - 17:00
Donderdag
07:00 - 17:00
Vrijdag
07:00 - 17:00
Zaterdag
07:00 - 17:00
Zondag
10:00 - 17:00