Koffiespot Rotterdam: Lokaal (GESLOTEN)

Lokaal is gesloten. We houden je op de hoogte over eventuele nieuwe ontwikkelingen.

Als een koffiebar op een bijzondere en goede locatie zit, is het meteen al +1. En als de koffie er dan ook nog goed smaakt, is het al helemaal een reden om er naartoe te gaan. Typisch zo’n geval is Lokaal, gevestigd in de Hofbogen in Rotterdam.

koffiespotlokaalrotterdam

Natuurlijk kom je bij Lokaal voor de koffie, maar eerst verdient de locatie nader uitleg. Deze koffiebar huist namelijk in een van de Hofbogen, officieel het Hofpleinviaduct, een gebied met een rijk verleden. Tussen 1904 en 1908 legde de Zuid Hollandse Elektrische Spoorweg Maatschappij (Z.H.E.S.M.) op deze plek de Hofpleinlijn aan, een alternatieve treinverbinding tussen Rotterdam Hofplein, Den Haag en Scheveningen.

Alternatieve spoorlijn

De spoorlijn was ideaal voor Hagenezen om naar Rotterdam te reizen. Maar ook voor de Rotterdammers leverde het voordelen op. Onder de bogen van het spoorviaduct werd ruimte gecreëerd voor winkels, werkplaatsen en cafés. Toch verpauperde het gebied eind vorige eeuw, maar sinds begin van deze eeuw heeft het gebied wederom een tweede leven gekregen. Net als voorheen vestigt de ene na de andere winkel of bijzondere horecagelegenheid zich in een van de bogen. Zo gonst het er net als destijds weer van de activiteit, ook op het gebied van koffie.

Strak interieur met veel hout

Lokaal is gevestigd op een prachtige plek in de bogen. Als je onder het viaduct doorfietst of -loopt, kom je er langs. Of pak de Luchtsingel: een mooie houten designbrug die bedoeld is om meer bezoekers naar de Hofbogen te trekken. Zoek bij mooi weer een plekje op het terras. Maar ook binnen zit het prima. Het interieur is strak, met veel hout, en genoeg plek om even te gaan zitten voor je koffie.

Lekker Rotterdams

Op de kaart bij Lokaal staat, hoe kan het ook anders, zo veel mogelijk lokale producten. Zo is het brood van Jordy’s Bakery, volgens de Rotterdammers een van de beste bakkers van de stad. En ook de koffie komt uit Rotterdam. Giraffe Coffee Roasters levert namelijk de koffiebonen.

Lokaal

Raampoortstraat 34b, Rotterdam, Nederland

website

Op dit moment gesloten

Maandag
08:00 - 17:00
Dinsdag
08:00 - 17:00
Woensdag
08:00 - 17:00
Donderdag
08:00 - 17:00
Vrijdag
08:00 - 17:00
Zaterdag
09:00 - 16:00
Zondag
10:00 - 16:00