Koffiespot Rotterdam: Hopper Coffee & Bakery

Al bij binnenkomst snappen je he-le-maal waarom deze Rotterdamse koffiebar zo ontzettend populair is. Het is de urban style waarbij je je snel thuis voelt. Denk aan robuuste houten tafels, vintage schoolstoeltjes, een betonnen vloer, koffieplantjes op tafel… En dan is de koffie ook nog goed!

hopper rotterdam

Urban style koffiebar

Alles bij Hopper is ruimtelijk opgezet, waardoor je zelfs ongestoord met een kinderwagen kunt binnenwandelen. Een goede plek om het Rotterdamse leven in de Schiedamse Vest te observeren is op een van de krukjes bij het raam. De brede laan doet zelfs een beetje denken aan Berlijn. Al helemaal in combinatie met de ‘rauwe’ stijl van de koffiebar.

Verschillende zetmethodes

Ook de koffiekaart stelt niet teleur. Je hebt hier de keuze uit alle verschillende zetmethodes (aeropress, cafetière, chemex en V60). Voordat je het weet heb je alles getest, want iedere kop koffie die je krijgt, smaakt naar meer.

Mét bakkerij

Bijzonder aan deze eigentijdse koffiebar is de bakkerij met open keuken. Hier houdt koffiedrinken dus veel meer in. Het is een inspirerende plek voor een koffie met iets lekkers, zoals de Nederlander de koffie toch het liefst drinkt. Onweerstaanbaar zijn ook de zoetigheden op de toonbank: het Hoppertje en een appeldadelkoek.

Tweede vestiging

Ben je in het noorden van Rotterdam? Ook daar kun je Hopper bezoeken, want er is een tweede vestiging waar ze hun eigen bonen branden: Hopper Coffee & Roastery. Het zit op de hoek van de Zwarte Jan, in het blok van Kookpunt en Lof der Zoetheid.

Hopper Coffee & Bakery

Schiedamse Vest 146, Rotterdam, Nederland

website

Op dit moment gesloten

Maandag
07:45 - 17:00
Dinsdag
07:45 - 17:00
Woensdag
07:45 - 17:00
Donderdag
07:45 - 17:00
Vrijdag
07:45 - 17:00
Zaterdag
09:00 - 17:00
Zondag
09:00 - 17:00