Koffiespot Rotterdam: Aloha Bar

Let op: Aloha richt zich niet meer op koffie, maar wel een geschikte plek voor lunch, borrel of diner. 

Aloha Bar, dat klinkt alsof je op Hawaii bent toch? De werkelijkheid is dat je in het voormalig tropische zwemparadijs Tropicana vertoeft. En hoe leuk: daar waar de Rotterdammers een paar jaar geleden nog van de wildwaterbaan sjeesden, is ook een koffiebar met branderij te vinden. 

Toonbank van zwembadtegels

Trek je Hawaii-shirt maar aan, want tropisch dat is het nog steeds bij Aloha Bar. Er zijn allerlei elementen die nog doen denken aan de tijd dat het een tropisch zwemparadijs was. Zo zijn bijvoorbeeld de zwembadtegels gebruikt voor de bar waar nu een mooie espressomachine staat te pronken.

Koffiebar- en brander

Naast een koffiebar is Aloha Bar tevens een koffiebranderij. De groene bonen die ze rechtstreeks inkopen vanuit de koffielanden branden ze op dezelfde locatie. Er wordt geregeld gewisseld van bonen om hun gasten verschillende koffie’s te laten proeven. Ook levert Aloha koffie’s aan horecagelegen.

Koken met koffie

Interessant: Aloha experimenteert ook op culinair gebied met koffie. Denk aan het gebruik van koffieprut als voeding voor de Rotterzam of bitterballen met koffiemayonaise. Kijk voor meer informatie over alle initiatieven op bluecity.nl.

Aloha Bar

Maasboulevard 100, Rotterdam, Nederland

website

Op dit moment gesloten

Maandag
11:00 - 23:00
Dinsdag
11:00 - 23:00
Woensdag
11:00 - 23:00
Donderdag
11:00 - 23:00
Vrijdag
11:00 - 23:00
Zaterdag
11:00 - 23:00
Zondag
11:00 - 23:00