Koffiespot Nijmegen: Bairro Alto

Verscholen achter de drukke Grote Markt in Nijmegen vind je Bairro Alto. Het is een historisch pand met een creatieve inrichting. Je kunt hier de drukte even ontvluchten en genieten van een lekkere kop koffie en een heerlijk broodje.

bairro_alto_coffee

Koffie en zelfgemaakte taart

Bairro Alto, inderdaad dat klinkt niet Nederland. Toch is de naam (wat bovenstad betekent) wel goed gekozen, want deze kleine gezellige koffie- en lunchbar is hogerop gelegen in het oude gedeelte van de stad. Je drinkt er lekkere koffie, bestelt er een stuk zelfgemaakte taart (proef de appeltaart!) en de lunchkaart is ook het testen waard. En goed om te weten, je bent niet de enige die hier naartoe wil. Het is een populair adres onder de locals, daarom moet je – vooral rond lunchtijd – mazzel hebben dat er een plekje vrij is.

Picknicken in de zomer

Vooral in de zomer is het leuk om Bairro Alto te bezoeken. Dan heb je gegarandeerd plek, want dan kun je ook je bestelling meenemen naar het tegenover gelegen groene stadsparkje. Je krijgt dan een picknickmand, een picknickkleed en een nummertje mee. Zodra je bestelling klaar is, verschijnt jouw nummer op de nummerteller (net zoals vroeger bij de slager en bakker).

Grappige koppen en schotels

Bestel je hier koffie (uiteraard!), dan kun je niet heen om de grappige kop en schotels. Zo ligt er op het schoteltje bijvoorbeeld een mysterieuze beha. Maar van wie is die? Als je je kop koffie op hebt gedronken, kom je er snel genoeg achter.

Bairro Alto

Kannenmarkt 6, Nijmegen, Nederland

website

Op dit moment gesloten

Maandag
08:00 - 15:30
Dinsdag
08:00 - 15:30
Woensdag
08:00 - 15:30
Donderdag
08:00 - 15:30
Vrijdag
08:00 - 15:30
Zaterdag
08:00 - 15:30
Zondag
08:00 - 15:30