Koffiespot Leeuwarden: Douwe Egberts Café

De koffiebars van Douwe Egberts zijn toch verdwenen uit het straatbeeld? Klopt, in 2014 sloot het bekende koffiemerk al haar koffiecafes. Nou ja bijna alle, want die in Leeuwarden staat er nog een als een huis overeind.

DE Café Leeuwarden

Koffie op de hoek

Het Douwe Egberts Café in Leeuwarden vind je op de hoek van het Ruiterskwartier en de Doelesteeg. Dit is een populair uitgaanspubliek onder studenten. In de koffiebar komen overdag dan ook veel studenten met hun laptop, maar ook voor de inwoners en het winkelend publiek is het geliefde plek voor een koffiemoment.

Gezelligste woonkamer van Leeuwarden

In de gezelligste woonkamer van Leeuwarden, zoals het koffiecafé zich omschrijft, staan alle koffieklassiekers op de kaart. Van de americano tot de cappuccino. Maar je kunt je ook laten verleiden door een van de koffieverleidingen, zoals de Mellow Morning, Heavenly Hazel of Lazy Noon. Dit zijn specials met een smaak. Perfect als je nog een beginnende koffiedrinker bent of gewoon toe bent aan een zoete koffie.

Oranjekoek bij de koffie

Natuurlijk kun je bij deze koffiebar ook iets lekkers bij de koffie bestellen. Onze tip: oranjekoek. Dit is een typische Friese lekkernij. Kenmerkend is de plaatvorm met daarop roze of soms oranje suikerglazuur en een toef slagroom of gespoten crème met een stuk fruit of chocolaatje. Iedere bakker heeft zo zijn eigen recept.

Douwe Egberts Café

Ruiterskwartier 111, Leeuwarden, Nederland

website

Nu geopend tot 20:00

Maandag
06:00 - 20:00
Dinsdag
06:00 - 20:00
Woensdag
06:00 - 20:00
Donderdag
06:00 - 20:00
Vrijdag
06:00 - 20:00
Zaterdag
06:00 - 20:00
Zondag
08:00 - 20:00