Koffiespot Apeldoorn: Klein Berlijn

Is het bijna lunchtijd, maar kun je ook nog wel een kop koffie op? Haast je dan naar Klein Berlijn waar ze goede koffie zetten en een heerlijke lunchkaart hebben. Hiervoor gebruiken ze onbewerkte en lokale ingrediënten. 

klein_berlijn_apeldoorn_interieur_740

In de Dorpsstraat

Een adres waar je niet alleen goed kunt lunchen, maar waar ze ook de kunst van het koffiezetten beheersen. Dat is Klein Berlijn. Ze zijn gehuisvest in de Hoofdstraat, de straat die in 2017 exact 100 jaar bestond. Voorheen droeg de straat de naam Dorpsstraat, maar doordat het dorpse karakter niet meer van toepassing was, besloot de Apeldoornse middenstad in 1917 de straat om te dopen in Hoofdstraat.

Koffiedrinken in Berlijnse sferen

Klein Berlijn doet zijn naam eer aan, want het interieur doet inderdaad denken aan de Duitse hoofdstad door zijn rauwe karakter. De muren zijn verre van perfect, het meubilair is een mengelmoes van verschillende tafels en stoelen en ook de vloer is onbewerkt. Dit tezamen zorgt voor een ongedwongen sfeer waar alles mag, maar even helemaal niets moet.

Lokale producten

Een groot pluspunt van dit adres is de geweldige lunch. Hiervoor gebruiken ze onbewerkte producten, zoveel mogelijk uit de regio. Zo oogsten ze hun eigen groenten bij het Ecologisch Erf in Emst. De koffiebonen komen ook niet van ver. Die worden geleverd door Bosbrand Koffie, ook uit Apeldoorn.

Lactose-, suiker- en glutenvrij

Voor wie geen gluten mag of wil eten, is dit ook het perfecte adres. Dit geldt ook voor iedereen die lactose- en suikervrij wil eten. Denk bijvoorbeeld aan kokos-, haver- of amandelmelk in plaats van koemelk in je koffie.

Ook borrelen en diner

Goed om te weten: je kunt hier ook borrelen met lekkere hapjes. En op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag serveren ze diner. Ben je met de kids? Er staat veel lekkers voor kleintjes op de kaart. Zoals de Buurman en Buurman tosti of ‘een slaatje voor me maatje’.

Klein Berlijn

Hoofdstraat 34, Apeldoorn, Nederland

website

Nu geopend tot 21:00

Maandag
09:00 - 16:00
Dinsdag
09:00 - 16:00
Woensdag
09:00 - 16:00
Donderdag
09:00 - 21:00
Vrijdag
09:00 - 21:00
Zaterdag
09:00 - 21:00
Zondag
09:00 - 21:00