Koffiespot Amsterdam: Back to Black

Koffiebarretjes genoeg in Amsterdam, maar toch zijn ze allemaal anders. Neem bijvoorbeeld Back to Black, een koffiespot verscholen achter de drukke winkelstraten waar je in alle rust je cafeïnepeil op kunt krikken.

backtoblack1

Om bij Back to Black te komen, heb je navigatie op je smartphone nodig óf je moet bekend zijn in Amsterdam. Je loopt er namelijk niet zomaar op af. Deze koffiebar zit een beetje verscholen, maar wel op loopafstand van de bekende high lights, waaronder het Museumplein.

Goede koffie

Als je eenmaal voor Back to Black staat, blijft deze koffiebar op je netvlies. Ten eerste omdat deze koffiespot gehuisvest is in een prachtig hoekpand. En ten tweede vanwege de petrol blauwe deur die voor iedereen open staat voor een kop goede koffie…

Filter, espresso, flat white, latte macchiato… De hele mikmak staat op de kaart, dus voor zowel beginnende als gevorderde koffiedrinkers en –liefhebbers is er geen keuzestress. En bestel voor de zoete trek sowieso een stuk appeltaart. Echt een aanrader!

Lieve huiskat

Ook een groot pluspunt van Back to Black is de knusse sfeer gecreëerd door leuke meubeltjes, een gezellige stamtafel en de lieve huiskat, slapend op de bank of stoel. Laptop mee? Dan is er de lange tafel aan het raam met zicht op de Lijnbaansgracht. Bij mooi weer zit het overigens ook heerlijk op het bankje buiten of op de stoep bij de voordeur.

En ook dit nog…

Heeft de koffie goed gesmaakt? Back to Black roostert haar eigen koffiebonen, die zowel online als in de koffiebar verkrijgbaar zijn. Daarnaast kun je er ook kunst kopen en andere producten die gemaakt zijn in Nederland.

Tweede locatie

Back to Black heeft ook een locatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt. Wil je hier naartoe? Pak Google Maps erbij en voer in: Van Hallstraat 268.

Back to Black

Weteringstraat 48, Amsterdam, Nederland

website

Nu geopend tot 17:00

Maandag
07:00 - 17:00
Dinsdag
07:00 - 17:00
Woensdag
07:00 - 17:00
Donderdag
07:00 - 17:00
Vrijdag
07:00 - 17:00
Zaterdag
08:00 - 17:00
Zondag
08:00 - 17:00