Koffiespot Amsterdam: White Label Coffee

Een nieuwe lente en een nieuw geluid. De eerste woorden van Herman Gorter zijn gedicht Mei zijn karakteristiek voor Elmer Oomkens en Francesco Grassotti. Het tweetal opende begin maart 2014 White Label Coffee, een speciality koffiebar in Amsterdam-West. Tijd voor koffie! 

white_label_amsterdam

Op de Jan Eef

Aan levensmiddelen op de Jan Eef, zoals de Jan Evertsenstraat in de volksmond wordt genoemd, geen gebrek. Groente, fruit, hamburgers, pizza’s en bier: je hebt het er allemaal. Maar goede koffie, daarvoor hoefde je nog niet om te fietsen naar de Baarsjes. Voor Elmer en Francesco was dit gemis dan ook de reden om een eigen koffiebar in deze buurt te beginnen en het experiment (met koffie) aan te gaan.

Brooklyn als inspiratiebron

Voor inspiratie werd er naar New York gevlogen, waar de mannen geboeid werden door de wijk Brooklyn. “Daar doet deze buurt me ook wel denken. Een rauwe sfeer en positieve vibes”, vertelt Elmer. Dat rauwe en ongepolijste zie je niet alleen terug in het straatbeeld van de buurt, maar dat voel je als je in de koffiebar bent. Hoewel de speciality koffie met precisie en passie wordt gezet, is de rest niet aan regels verbonden. Als je je even terug wilt trekken, zoek je een plekje achterin de zaak. Wil je lekker in het licht een boek lezen, dan moet je aan de voorkant zijn. Het kan er allemaal, het is maar net met wie je bent en wat je stemming is. Je kunt zelfs op de grond neerploffen met je koffie.

Als een lege pagina zonder tekst…

Ook de naam White Label Coffee valt mooi op z’n plaats. Denk een lege pagina zonder tekst, waarop alles nog mogelijk is, en waar iedereen zich welkom voelt door de transparante sfeer en het no nonsense interieur, gecreĆ«erd door Ila.

Koffiebrander

Behalve dat White Label een fysieke koffiebar is, zijn ze ook actief als branderij. En dat doen ze goed, want ze leveren aan veel koffiebars de koffiebonen.

White Label Coffee

Jan Evertsenstraat 136, Amsterdam, Nederland

website

Op dit moment gesloten

Maandag
06:00 - 16:00
Dinsdag
06:00 - 16:00
Woensdag
06:00 - 16:00
Donderdag
06:00 - 16:00
Vrijdag
06:00 - 16:00
Zaterdag
07:00 - 16:00
Zondag
07:00 - 16:00