Koffiespot Amsterdam: The Scandinavian Embassy

Wil je speciality coffee drinken in de Amsterdamse Pijp? Zoek dan de Scandinavian Embassy op waar twee Zweden steengoede koffies uitserveren.

Wie bekend is met de Zweedse koffiecultuur weet dat de Zweden niet alleen veel aan de koffie zitten, maar dat koffie daar ook echt een cultuur is. En die cultuur hebben Nicolas Castagno (Brewers Cup Kampioen van Zweden 2013) en Rikard Andersson (chef keuken) ook naar Amsterdam gehaald. Voor hen is koffie namelijk meer dan het uitserveren van mooie espresso’s en filterkoffies.

Koffie en eten

The Scandinavian Embassy zoekt namelijk de grenzen op tussen koffie en eten. Het liefst zouden ze het eten willen vermalen tot koffie om het vervolgens uit te serveren als een espresso. In werkelijkheid is dit natuurlijk niet mogelijk, maar wat wel kan is bijvoorbeeld het ontwikkelen van espressoboter en zoeken naar de beste combinaties tussen food en koffie.

Scandinavische keuken

Behalve koffie kun je hier dan ook kennismaken met de Scandinavische keuken waarbij gebruikt wordt gemaakt van duurzame producten. Bijzonder is het basic interieur (met veel hout) en de open indeling. Overigens niet voor niets, want Nicolas en Rikard willen laten zien hoe alles wordt bereid om je algehele culinaire ervaring te verrijken. Kortom: Amsterdam is een verfrissende Scandinavische coffee & food experience rijker.

Voordat we het vergeten, ook fashion lovers zijn hier op hun plek, want je kunt er sinds 2016 ook exclusieve mode-items kopen van het Zweedse modelabel SE: wardrobe.

The Scandinavian Embassy

Sarphatipark 34, Amsterdam, Nederland

website

Op dit moment gesloten

Maandag
06:30 - 17:00
Dinsdag
06:30 - 17:00
Woensdag
06:30 - 17:00
Donderdag
06:30 - 17:00
Vrijdag
06:30 - 17:00
Zaterdag
08:00 - 17:00
Zondag
08:00 - 17:00