Koffiespot Haarlem: Native

Wie in Haarlem is, mag de Vijfhoek niet overslaan. Niet alleen omdat deze buurt fotogeniek is met zijn pittoreske groene straatjes, maar ook vanwege koffiebar Native. Je drinkt er goede koffie, eet er heerlijke taartjes (vraag naar de key lime pie) en bij mooi weer kom je maar moeilijk het gezellige terras af.

Haarlem Native

Koffiedroom in Haarlem

Terwijl in Amsterdam de koffiebars al een aantal jaren niet meer op twee handen te tellen zijn, loopt het in Haarlem (ook wel het rustige zusje van Amsterdam genoemd) niet zo vlot. Er openen aan de lopende band nieuwe winkels en eetgelegenheden, maar de koffie blijft achter. Dat constateerden ook Myriam en Maria. En daarom maakten ze hun droom waar om Haarlem te verrijken met een goede koffiebar.

Enthousiaste barista’s

En dat is gelukt! Native roept enthousiasme op. Dat begint al bij binnenkomst als Myriam en Maria je enthousiast begroeten. Je voelt je echt welkom. Daarna is het zoeken naar een fijn plekje. Wordt het een van de banken langs de muur of het raam, een van de vele tafeltjes, de heerlijke fauteuils of de grote tafel helemaal achterin de zaak. Waar je ook neerploft, het voelt goed. Vooral omdat het huiselijk aanvoelt, zo tussen het al het groen. En als dan je koffie op tafel wordt neergezet, is het plaatje al helemaal compleet. Ondertussen ontdek je steeds weer een nieuw detail, zoals de leesbrillen op de tafel of de spelletjes.

Ideale locatie

Over Native hebben Myriam en Maria, die elkaar kennen uit de horecawereld, goed nagedacht. Ze wilden het goed aanpakken. Eerst gingen ze op zoek naar de ideale locatie voor hun koffiebar. Die vonden ze uiteindelijk in de Breestraat, een intiem straatje in de gezellige Vijfhoek. Omdat het pand voorheen dienst deed als opslagplaats, moest het grondig verbouwd worden. Bijna een jaar zijn ze hiermee bezig geweest. Maar zoals ze vaak zeggen: dan heb je ook wat!

Koffiebonen van White Label Coffee

Maar de locatie en het interieur is niet het enige waar de dames van Native goed over hebben nagedacht. Zo is White Label Coffee uit Amsterdam de vaste leverancier van de koffiebonen, serveren ze heerlijke taartjes van onder andere Sharp Sharp en krijg je standaard een gekarameliseerde pecannoot bij je koffie. Ook de lunchgerechten op de kaart zijn met zorg samengesteld.

Goede koffiekaart, maar ook thee

Zoals je van een goede koffiebar verwacht, staan alle koffies op de kaart. Bij Native is dat ook het geval. Van een flat white tot filterkoffie. Allemaal even goed! En wil of mag je geen melk, dan kan de koffie ook gemaakt worden met amandel-, geiten,- of havermelk. Overigens worden theeliefhebbers niet gepasseerd, want op de kaart staan ook diverse verse theesoorten.

Plekje op het terras

Is er een plek op het terras vrij? Grijp dan je kans, want bij Native proeft de koffie extra goed op het kleine terras. Als je de oude schoolplaten van vroeger kent, dan snap je wat we bedoelen. Terwijl je geniet van je koffie, lopen en fietsen er mensen voorbij en wordt er geladen en gelost. En ineens is het daar, heel kort, die geur, van verse bloemen en planten, uit de bloemenwinkel aan de overkant, Klavertje Vijf. Nog maar een koffie!

Native

Breestraat 23, Haarlem, Nederland

website

Op dit moment gesloten

Maandag
06:00 - 16:00
Dinsdag
06:00 - 16:00
Woensdag
06:00 - 16:00
Donderdag
06:00 - 16:00
Vrijdag
06:00 - 16:00
Zaterdag
06:00 - 16:00
Zondag
07:30 - 16:00