Koffiespot Haarlem: Mica

Een leuk adres in Haarlem om af te spreken voor een kop koffie is Mica. Hier wordt de espressomachine bemand door de twee zussen Sophie en Annemarie. De bonen komen van Blommers Coffee Roasters uit Nijmegen. 

Mica_Haarlem

In de Kleine Houtstraat

Mica Coffeebar is gevestigd in de Kleine Houtstraat, een van de leukste straten van Haarlem. Als je de straat in komt lopen vanaf de Grote Markt loop je het ene na het andere leuke zaakje voorbij. Voor Mica moet je echter nog even de Gedempte Oude Gracht oversteken. In dit deel van de Kleine Houtstraat bevinden zich ook een aantal horecagelegenheden, maar het gebied is nog in opkomst. Met de komst van Mica zal het niet lang meer duren voordat ook andere leuke winkeltjes zich hier gaan vestigen.

Koffiestad Kopenhagen

Sophie en Annemarie vertellen dat ze al ruim drie jaar rondliepen met het idee om een koffiebar te beginnen. Na een aantal jaren in Kopenhagen te hebben gewoond – en dus de nodige inspiratie op te hebben gedaan – besloten ze in 2015 hun droom uit te laten komen door Mica te openen. De inrichting, wat Scandinavisch en huiselijk aandoet, hebben ze zelf bedacht. Hun handige vader zorgde vervolgens voor de uitvoering. Binnen vijf weken was de verbouwing klaar en kon de koffie gezet worden.

De focus bij Mica ligt op de koffie, maar je kunt er ook ontbijten met yoghurt met granola of een croissant. En er is een kleine lunchkaart. Aanrader is de zelfgemaakte bananabread. Als je die eenmaal geproefd hebt, wil je de koffie nooit meer zonder drinken. De bonen van de koffie komen van Blommers Coffee Roasters.

Koffiekopjes van Cosy & Trendy

Mocht je nog op zoek zijn naar een cadeautje, dan kun je ook slagen bij Mica. Ze verkopen een aantal kleine objecten, zoals de leuke koffiekopjes van Cosy & Trendy waarin je ook de koffie krijgt geserveerd. Ook mooi zijn de posters aan de muur die eveneens te koop zijn. Voor meer (woon)inspiratie blader je door de fijne magazines die in een mooi houten rek achter de grote tafel staan. Natuurlijk in combinatie met een kop koffie! En als je niet van koffie houdt: ook de thee en de sappen smaken opperbest!

Mica

Kleine Houtstraat 113, Haarlem, Nederland

Op dit moment gesloten

Maandag
06:00 - 16:00
Dinsdag
06:00 - 16:00
Woensdag
06:00 - 16:00
Donderdag
06:00 - 16:00
Vrijdag
06:00 - 16:00
Zaterdag
08:00 - 16:00
Zondag
08:00 - 16:00