Koffiespot Baarn: Boot Koffie

In het Baarn is Boot Koffie hét adres waar je moet zijn. Onder de naam Golden Coffee Box hebben ze een prachtige koffiewinkel in de Laanstraat, de gezellige winkelstraat van de stad. Stap snel naar binnen om de koffie te proeven of om koffiebonen in te slaan voor thuis. 

Bekende koffiebrander

Boot Koffie is geen onbekende in de koffiewereld. Sterker nog, al sinds 1973 zijn ze actief op de koffiemarkt. Ze leveren hun vers gebrande banen aan horecagelegenheden in het hele land. Daarnaast kun je als consument in de winkel in Baarn, beter bekend onder de naam Golden Coffee Box, terecht voor koffiebonen en een kop koffie.

Gouden verpakking met koffieboontje

Zodra je de koffiewinkel binnenstapt, kan het je niet ontgaan dat het hier allemaal om koffie draait. De gouden verpakkingen met koffieboontje zijn typerend voor Boot Koffie. Ze zijn allemaal mooi uitgestald in de mooie stellages achter de bar en vallen goed op door de mooie kleur op de muur erachter. Inwoners van Baarn komen hier graag om een kop koffie te drinken en de krant te lezen.

Kennis van zaken

Dat ze hier kennis van zaken hebben en grote liefde voor koffie, merk je overigens gelijk als je hier koffie bestelt of een pak koffiebonen meeneemt voor naar huis. De barista’s vertellen enthousiast waar de bonen vandaan komen en welke boon je zeker moet proberen. Heb je tijd voor een workshop? Dan moet je dat hier zeker doen!

Van Baarn naar Amersfoort

Het branden van de koffiebonen gebeurde jaren op de locatie in Baarn, maar sinds kort heeft Boot Koffie haar branderij verplaatst naar Amersfoort. In Het Lokaal – waar het branden plaatsvindt – kun je zelfs meekijken hoe de brandmeester de koffiebonen tot perfectie brandt. De ‘live roasting sessie’ zijn op dinsdag, woensdag en zaterdag. Op zaterdagochtend zijn er eveneens slow coffee proeverijen. Kun je gelijk de vers gebrande bonen testen.

The Golden Coffee Box

Als je in de winkel in Baarn bent, moet je ook zeker even naar de etalage lopen. Hier staat een koperkleurige koffiebranderij, The Golden Coffee Box genoemd, waar het destijds allemaal mee is begonnen. Af en toe geven ze hiermee nog een kleine rooster demonstratie.

Boot Koffie

Laanstraat 49, Baarn, Nederland

website

Nu geopend tot 17:00

Maandag
12:00 - 17:00
Dinsdag
08:00 - 17:00
Woensdag
08:00 - 17:00
Donderdag
08:00 - 17:00
Vrijdag
08:00 - 17:00
Zaterdag
08:00 - 16:00
Zondag
23:00 - 23:00