Koffiespot Arnhem: BABO

Niet te missen in Arnhem is café BABO in het centrum. Je kunt er zeven dagen per week van vroeg tot laat een goede kop koffie drinken van de in huis gebrande bonen. En ben je de koffie zat, dan stap je hier over op speciaalbier, wijn of noem maar op. Ook goed! 

Babo

Hét buurtcafé van Arnhem

Een buurtcafé, zo omschrijft BABO zich op haar website. En inderdaad, zo voelt het ook aan als je er bent. De sfeer is ongedwongen en gezellig. Vanaf het terras is heerlijk koekeloeren en binnen zit het net zo goed. Bijvoorbeeld aan de bar. Een top plek om de barista’s aan het werk te zien.

Koffiebonen van eigen merk

Bij BABO staat de koffie hoog in het vaandel. Ze hebben hun eigen branderij en halen de beste bonen naar Arnhem. In het café serveren ze de BABO BLACK, een blend van Brazilie, Colombia, Guatamala en Costa Rica. De BABO SINGLE is ook een espressobranding en wisselt per seizoen. Het is, zoals de naam al aangeeft, een single origin wat betekent dat het gaat om een soort boon die op één soort locatie groeit. Ook de BABO Filter is single origin en gaat mee met de smaken van het seizoen.

Workshops en trainingen

De koffie van BABO wordt ook geleverd aan horecazaken in het hele land, maar ook als consument kun je deze koffie thuis proeven. Wil je je meer verdiepen in de koffie, dan kun je bij BABO zelfs voor een workshop terecht. En wil je een stap verder, dan zijn er trainingen om een SCAE-certificering te halen, zodat je als barista aan de slag kunt. En dat is aan te raden, want het café heeft met haar barista’s al diverse prijzen in de wacht gesleept. Zo heeft bijvoorbeeld Rob Kerkhoff, tweevoudig Nederlands kampioen Brewers Cup, hier ook zijn koffiekunsten geleerd.

Huisgemaakte taarten en meer

Maar even terug naar het café… Bestel er zeker een punt merengue-taart bij. Dit is al meer dan tien jaar een begrip in Arnhem.  Zoek je nog een adres om te lunchen of te dineren? Dat kan hier ook. Ze zijn de hele week vanaf 9.00 uur open en sluiten de deuren.

BABO

Bovenbeekstraat 28, Arnhem, Nederland

website

Nu geopend tot 00:00

Maandag
07:00 - 22:00
Dinsdag
07:00 - 22:00
Woensdag
07:00 - 22:00
Donderdag
07:00 - 22:00
Vrijdag
07:00 - 00:00
Zaterdag
07:00 - 00:00
Zondag
08:00 - 22:00