Koffiespot Amsterdam: Espressofabriek

Sinds 1992 zorgt de Westergasfabriek opnieuw voor licht en energie. Creatieve ondernemers zijn er neergestreken, er vinden talloze evenementen plaats en de historische gebouwen zijn lokaas voor de horeca. Ook de Espressofabriek heeft er een mooi pand bemachtigd, en daar smaakt de koffie maar al te goed!

Ooit was de Westergasfabriek van Imperial Continental Gas Associaton. Het bedrijf voorzag de stad van licht, maar dat veranderde toen de gemeente geleidelijk overging op de gas van de Hoogovens in IJmuiden. Inmiddels is de Westergasfabriek al jaren een van de hotspots in Amsterdam. Er zijn restaurants gevestigd, er worden evenementen gehouden, zoals bijvoorbeeld de Rollende Keukens en Sunday Market, en in de zomer is het een geliefde plek om wijntjes te drinken in het gras.

Koffiebar en vers geroosterde bonen

Wie overigens zin heeft in een goede kop koffie, moet bij de Espressofabriek zijn. Hier kun je alle koffies krijgen die je koffiehart je maar begeert. Van heerlijke filterkoffie tot cappuccino en espresso. Het is bovendien een heerlijke ruimte om af te spreken. Of gewoon in je eentje een kop koffie te drinken, voor je uit te staren en te genieten van bedrijvigheid van het koffieritueel om je heen. Onze tip: verlaat de Espressofabriek niet zonder een zakje koffiebonen, want die worden bij deze koffiebar vers geroosterd.

Goed om te weten is dat de Espressofabriek ook een vestiging heeft op IJburg. Ook hier kun je van ’s ochtends vroeg tot laat in de middag een heerlijke koffie drinken.

Espressofabriek

Pazzanistraat 39, Amsterdam, Nederland

website

Nu geopend tot 17:00

Maandag
08:00 - 17:00
Dinsdag
08:00 - 17:00
Woensdag
08:00 - 17:00
Donderdag
08:00 - 17:00
Vrijdag
08:00 - 17:00
Zaterdag
09:00 - 17:00
Zondag
09:00 - 17:00