Koffiespot Den Bosch: CoffeeLab

CoffeeLab is de eerste koffiebar die je tegenkomt als je vanaf centraal station richting het centrum loopt. Duik meteen naar binnen, want het zit er goed. En de koffie? Die smaakt bij deze koffiebar zeker naar een tweede kop of derde kop. 

coffeelab Den Bosch

Meerdere vestigingen

CoffeeLab, waar hebben we die naam eerder gehoord? Juist, in Eindhoven, want daar is een koffiezaak met dezelfde naam gevestigd. Het is de eerste vestiging die Jeroen Veldkamp (voor de koffiewereld zeker een bekende) samen met Rob Bongers en Jan Willem van der Aa openden. Den Bosch is de tweede locatie en daarmee houdt het nog niet op. Ook Breda en Tilburg staan nog op de lijst voor een CoffeeLab.

Koffiebar plus

Maar over CoffeeLab gesproken. Het concept van de zaak in Den Bosch lijkt in grote lijnen op die van Eindhoven: veel zit- en werkplekken, een compacte eetkaart met zoveel mogelijk lokale producten en een oase aan groen. Het grote verschil zit ‘m in de sfeer die spontaan wordt gecreëerd door publiek en plaats van vestiging: waar Eindhoven rauw en ongecontroleerd oogt, zoals een beetje als Berlijn, is Den Bosch juist het tegenovergestelde. Hier drink je koffie in een statig pand, onder een nieuw hotel. CoffeeLab zal hier dan ook mede de functie vervullen van hotellobby waar hotelgasten hun ontbijt kunnen nuttigen.

Koffie met de smaak van mokka en chocolade

Daarnaast vervult CoffeeLab ook vooral de functie van het kroegje op de hoek die er niet meer is. Waar je spontaan aan tafel schuift en zo recht tegenover je bovenbuurvrouw kunt komen te zitten. En dat onder het genot van een degelijk kop koffie met – als je kiest voor de Old School blend – de smaak van mokka en chocolade, want het zuurtje is iets waar juist de jonge generatie barista’s graag mee werkt. Uiteraard binnenkort wel verkrijgbaar onder de naam New School.

En bestellen we er ook iets zoets bij?

Uiteraard, want bakken, dan kunnen ze natuurlijk goed beneden de rivieren. En al helemaal in de stad die zo bekend staat om zijn banketbakkers en de Bossche Bol. En daar werkt CoffeeLab nauw mee samen.

CoffeeLab

Stationsweg 35, Den Bosch, Nederland

website

Nu geopend tot 18:00

Maandag
06:00 - 18:00
Dinsdag
06:00 - 18:00
Woensdag
06:00 - 18:00
Donderdag
06:00 - 18:00
Vrijdag
06:00 - 18:00
Zaterdag
07:00 - 18:00
Zondag
07:00 - 18:00