3x waarom je echt een Acaia weegschaal wil als je koffie gaat zetten

Als je thuis koffie gaat zetten, en dat barista-waardig aan wilt pakken, mag de Acaia niet ontbreken. Deze weegschaal is een must voor iedere koffieliefhebber. En dit is waarom!

  1. De Acaia weegschaal is in eerste instantie handig omdat je er de juiste hoeveelheid bonen mee af kunt wegen. Dit is essentieel voor de smaak. 
  2. Nog een groot pluspunt van de Acaia is dat die het gewicht en de tijd van het opgieten automatisch vastlegt in een handige app (geschikt voor iPhone & Android). Zo wordt koffiezetten echt precisiewerk – en wil je nooit meer anders. 
  3. En qua looks mag deze weegschaal er ook zijn. Minimalistisch, geen toeters en bellen, waardoor die in elke keuken past. Of je nu gaat voor de witte of zwarte variant.  

Hoe werkt het?

Overtuigd? Dan wil je natuurlijk wel weten of die ook net zo makkelijk te bedienen is. Jazeker. Een korte uitleg:

Je drukt een keer op de aan/uit knop om de weegschaal aan te doen. Als je er een voorwerp op wilt zetten, bijvoorbeeld de Chemex, dan zet je het gewicht weer op 0 door een keer op de T te drukken.

Wil je ook dat de weegschaal de tijd bijhoudt, druk dan nog een keer op de aan/uit knop. Druk je daarna nog een keer op de aan/uit knop, dan gaat de tijd lopen. Je stopt de tijd door weer door op dezelfde knop te drukken. Zorg ervoor dat je weegschaal voldoende opgeladen is als je koffie gaat zetten.  

Ja, ik wil deze weegschaal!

Te gek! Je kunt ‘m bestellen via bol.com voor € 169.H

Filterkoffie zetten? 

Dan heb je meer nodig dan alleen deze Acaia weegschaal. Check in ons artikel over koffiezetten met de Chemex alles over de tools en hoeveelheden.