Koffiespot Groningen: Black & Bloom

Dat speciality coffee niet alleen een Randstedelijke aangelegenheid is bewijst Black & Bloom. Als je deze koffiebar in Groningen eenmaal hebt ontdekt, dan blijf je terugkomen. In de ‘huiskamer’ van Groninger Gerben Engelkes voel je je namelijk van harte welkom. En de koffie? Awesome!

Black-and-bloom-Groningen

Groningse speciality coffee bar

Koffiebars genoeg in Groningen, maar echte liefhebbers en coffee nerds passeren alle ketens en lopen rechtstreeks naar de speciality coffee bar Black & Bloom in de Oude Kijk in ’t Jatstraat. Waarom? Hier wordt koffie bereid zoals het hoort: vol passie en aandacht én volgens diverse zetmethodes.

Black & White

De koffiekaart is opgedeeld in twee gedeelten: Black Coffee en White Coffee. Zo vallen alle melkkoffie’s onder de White Coffee en staan de ‘zwarte’ varianten, zoals de espresso, onder Black Coffee. Alle koffie’s worden gezet met de koffiebonen die Gerben sinds begin 2016 zelf roostert met een Giesen W6A koffiebrander. Zijn branderij bevindt zich in een pand vlak achter het centraal station. Daarnaast heeft Gerben ook Caffènation in huis, zodat er altijd genoeg koffiebonen in huis zijn.

Experimenteren met koffie

Wil je eens iets heel anders dan een cappuccino of een espresso, dan moet je ook hier zijn. Met zijn enorme koffiekennis experimenteert er graag op los. Daarom heeft hij altijd wel iets ‘anders dan anders’ op de kaart, zoals heerlijke cold brew koffie gemixt met ginger ale of tonic.

Mooie koffievondsten

Aan de muur van deze huiselijke koffiebar (althans zo voelt het) hangen veel mooie koffievondsten, het bewijs dat de liefde voor koffie heel groot is en er op wetenschappelijke wijze met koffie wordt gewerkt. En hoe toepasselijk is dat, met de Rijksuniversiteit op een paar meter afstand. Wij maken voor dit soort espressobars maar al te graag een grote reis!

Black & Bloom

Oude Kijk in 't Jatstraat 43, Groningen, Nederland

website

Op dit moment gesloten

Maandag
06:00 - 16:00
Dinsdag
06:00 - 16:00
Woensdag
06:00 - 16:00
Donderdag
06:00 - 16:00
Vrijdag
06:00 - 16:00
Zaterdag
07:00 - 16:00
Zondag
09:00 - 16:00