Koffiespot Eindhoven: Stadsbranderij Eindhoven

Oude tijden herleven, want de kleine koffiebranderijen zijn terug in het straatbeeld. Ook in Eindhoven is dat het geval, waar Stadsbranderij Eindhoven verstoppertje speelt in een eeuwenoud pakhuis.

stadsbranderij-eindhoven-5

Verscholen in een pakhuis

Stadsbranderij Eindhoven is te vinden in Bergen, de wijk met de leukste winkelstraten van de stad. Al slentert door de straten ruik je vanzelf de heerlijk koffiegeur. Daarna is het snel zoeken naar de ingang en die vind je bij nummer 14 in de Bergstraat. Eerst loop je door een steegje, daarna komt een oase van rust en de aroma’s van vers gebrande koffie je tegemoet. Neem plek in de binnentuin of in het knusse pakhuis.

Liefde voor het product

Deze koffiebranderij/koffiebar is een intitiatief van de BeanBrothers. Na jaren hun passie voor koffie via hun mobiele espressobars te hebben gedeeld, vonden ze het tijd voor een vaste plek. Aandacht voor waar de koffie vandaan komt en door wie het gemaakt is, vinden de mannen belangrijk. Daarom zijn alle koffies vernoemd naar de boer die de bonen voor de BeanBrothers heeft verbouwd. Op het label van de koffiezakken vind je daarnaast ook nog de plaats waar de koffiebonen vandaan komen en meer specifieke informatie, zoals de groeihoogte, soort boon en het brandprofiel.

Eerlijke handel en prijs

“Wij brengen het ambacht terug zoals het was voor de tijd dat multinationals de overhand kregen in de koffie industrie en de koffieboeren uitgemolken werden. Wij willen dat iedereen in deze keten net zoveel liefde in het product kan steken als wij. Door de boeren weer een eerlijke prijs voor hun groene koffie te betalen, kunnen ook zij weer het beste uit hun product halen. Daarom streven wij ernaar om onze koffiebonen zo dicht mogelijk bij de bron in te kopen en alle onnodige tussenhandel uit te schakelen.”

Mooie koffiemokjes

Behalve dat er veel aandacht uit gaat naar de herkomst van de koffiebonen, is er ook goed nagedacht over de presentatie. De koffie krijg je geserveerd in mooie mokjes van www.alissanienke.nl op een houten plankje. Dit maakt de koffiebeleving op deze prachtige locatie helemaal af.

Stadsbranderij Eindhoven

Bergstraat 14a, Eindhoven, Nederland

website

Op dit moment gesloten

Maandag
23:00 - 23:00
Dinsdag
23:00 - 23:00
Woensdag
23:00 - 23:00
Donderdag
23:00 - 23:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
09:00 - 17:00
Zondag
11:00 - 17:00