Koffiespot Den Haag: Ief & Ido koffiebranderij

Koffiebranderij Boon is overgenomen door Ief en Ido koffiebranderij. Meer informatie vind je op iefido.nl. Ben je een dagje in Den Haag? Wandel dan zeker binnen bij Koffiebranderij BOON. Hier roostert Lianne in de ochtend koffiebonen met de stoere Giessen W6 koffiebrander. Vanaf tien uur gaat de winkel open en kun je de koffie ruiken, proeven en kopen

Koffiebranderij Boon Den Haag

Passie voor koffie

De passie voor koffie proef je hier namelijk niet alleen, je voelt en hoort het ook. Met een mooie glinstering in de ogen vertellen Ad en Lianne over de wereld die koffie heet, de wereld waarin Lianne terechtkwam na een nekhernia. De koksmuts moest noodgedwongen af, dus tijd om iets anders te zoeken. Het werd koffie! En als je daar zelf ook nog eens dol bent, dan snap je dat je hier zo een paar minuten, in ons geval twee uren, verder bent. Het bewijs dat koffie verbindt!

Sfeer

In deze kleine winkel en koffiebranderij ontbreekt het niet aan sfeer. Om te beginnen met het pand dat in het begin van de twintigste eeuw nog bestierd werd door een slager. De ouderwetse tegeltjes zijn hiervan het bewijs net als het mooie plafond. Nog zo’n sfeermaker is de stoere Giessen W6 koffiebrander waarin Lianne iedere ochtend in kleine batches en volgens de slow roastmethode koffiebonen roostert. Als je door de Prinsestraat wandelt, dan is Koffiebranderij Boon dus niet te missen. Heerlijk die geur!

Geen taart

Urenlang oer-Hollands koffiedrinken met appeltaart kun je hier overigens niet. Wel even kort neerploffen op een van de vier Indiase bioscoopstoeltjes of al krantje lezend aan de bar. Of je loopt langs, bestelt een espresso, neemt even kort het nieuws van de dag door met Ad en Lianne en vertrekt weer. In het voorjaar kun je wel wat langer blijven plakken, want dan wordt er een terrasje gecreërd en bijzondere koffie’s geserveerd.

Slow roast methode

Koffiebonen die ’s ochtends geroosterd worden, hoe vers kun je het krijgen! Omdat Lianne volgens de slow roastmethode roostert, is er alle tijd en ruimte om zorgvuldig het brandproces te bepalen en te beheersen. De unieke aroma’s komen op deze manier ten volle tot hun recht. En dat proef je! We testen een espresso die op dat moment op de molen staat: een blend van Ethiopische en Mexicaanse koffiebonen. Een heerlijk fruitige koffie!

Single origins

Leuk is de wisselende menukaart met alle koffie’s uit diverse landen die je kunt proeven en kopen. Alleen arabica’s en voornamelijk single origins. Dus zuivere, ongemengde koffiesoorten met hun oorspronkelijke unieke smaak. Voor thuis nemen we dan ook een zak koffiebonen uit Honduras en Etiophië mee. Laatstgenoemde is volgens Lianne ‘als een bosbessentaartje in je mond’ en doet het vooral goed in de french press.

Koffiebranderij BOON

Prinsestraat 114, Den Haag, Nederland

website

Dinsdag
08:00 - 16:00
Woensdag
08:00 - 16:00
Donderdag
08:00 - 16:00
Vrijdag
08:00 - 16:00
Zaterdag
08:00 - 15:00
Zondag
11:00 - 15:00