Koffiespot Amsterdam: There’s Coffee

Koffiespot in Amsterdam: There. There’s Coffee is een koffiebar die zich niet makkelijk laat omschrijven. Juist omdat het niet een koffiebar is zoals je die gewend bent. Het is namelijk tevens de receptie van een gallery waar alles draait om humanity en technology. Dus kijk vooral niet raar op van de robots James en Pepper die je verwelkomen. 

Je moet er wel even op gewezen worden, anders loop je There zomaar voorbij. Niets aan de buitenkant van het pand van deze ‘koffiebar’ schreeuwt dat je hier koffie kunt krijgen. Zelfs als je een blik naar binnen werpt, heb je nog je twijfels wat je hier gaande is. Maar eenmaal binnen is het wel duidelijk: hier hebben ze koffie. Goede koffie.  Met aandacht gezet.

Welkom in het ‘koffielaboratorium’

Niet te missen is de lange witte ‘bar’ met laboratoriumachtige kenmerken. Het espressoapparaat is bijvoorbeeld volledig in het werkblad geïntegreerd. En dat ziet er behoorlijk futuristisch uit. Maar la Mano dell barista – zoals ze in Italië zeggen (de hand van de meester) – is nog onmisbaar bij het bedienen van de apparatuur. Ook bij deze technologische vooroplopend adres.

Buurtgenoten komen voor een ’to go’

Zoals gezegd doet de bar dienst als receptie voor de gallery. Maar ook als je niet de gallery bezoekt, ben je hier van harte welkom. Er is een fijne zithoek, maar het aantal zitplaatsen is beperkt. Buurtgenoten zie je dan ook eerder in en uit stappen met een coffee to go dan dat ze uitgebreid gaan koffieleuten.  

Vegan cookies please

Extra aandacht ook nog even voor de overheerlijke en good looking sweets die ze hier bij de koffie serveren. Ze zijn van de hand van Boa Boca.

There

Plantage Middenlaan 21, Amsterdam, Nederland

website

Op dit moment gesloten

Maandag
09:00 - 16:00
Dinsdag
09:00 - 16:00
Woensdag
09:00 - 16:00
Donderdag
09:00 - 16:00
Vrijdag
09:00 - 16:00
Zaterdag
09:00 - 16:00
Zondag
-
Lees ook
Lees ook