Voor jou getest: Sage Barista Express™ Impress espressomachine.

In samenwerking met Sage Appliances

Ben je een beginnende barista of al wat meer gevorderd, in beide gevallen is dit wellicht dé machine voor jou. Malen, koffiezetten en melkschuimen gecombineerd in één apparaat dat ook nog eens uitblinkt in precisie, gebruiksgemak en design. Wij hebben de Barista Express™ Impress voor je getest en zijn er helemaal weg van!

Wat is de Barista Express™ Impress voor espressomachine? 

De Barista Express™ Impress is een espressomachine met nauwkeurige espresso-extractie, een geïntegreerde molen en een warmwater en stoomfunctie.

De koffiemolen maalt exact de juiste hoeveelheid koffie rechtstreeks in het portafilter. De maalgraad en -tijd zijn gemakkelijk in te stellen voor automatische bediening maar ook een handmatige bediening is mogelijk.

Naast het malen is het tampen voor de beginnende barista vaak wel een uitdaging. Deze machine doet dit automatisch en geeft aan of je de juiste dosering in combinatie met maalgraad hebt gekozen voor je perfecte espresso. Heb je de juiste instelling gevonden dan beloont de machine je met een groene glimlach en onthoudt deze instelling ook nog eens voor je!

Na groen licht is het koffiezetten een fluitje van een cent, een enkele of dubbele espresso zet je met groot gemak op professionele wijze. Toch liever een Cortado of Latte Macchiato, de melkschuimer heeft voldoende power om je een mooie melkschuim te laten maken, de latte art is aan jou, die mag je zelf maken!

Installatie van het apparaat

De installatie is vrij eenvoudig, de bonencontainer op z’n plaats zetten en vergrendelen. Na het plaatsen van de opvangbak en het waterfilter, kun je het waterreservoir vullen en vervolgens de machine inschakelen, het duurt een kleine minuut alvorens het apparaat op bedrijfstemperatuur is. Spoel de zetgroep, de heet-wateruitloop en de stoompijp een keer goed door voordat je je eerste koffie gaat maken. De Barista Express Impress is nu klaar voor gebruik. Van uitpakken tot het gaan zetten van je eerste kop koffie is een hele leuke ontdekkingsreis van ongeveer een klein half uurtje.

Koffie malen en tampen

Kies het juiste filterbakje en plaats de portafilter in de molenhouder. Voor een eerste maling stel je het wieltje in op een maalgraad van 16 en start het maalproces. Wanneer de maling klaar is komt het tampen, na het overhalen van de mooie rvs handle zie je op het display of je de juiste dosering en maalgraad hebt gekozen of dat je teveel of te weinig koffie in de portafilter hebt. Er zijn 25 maalgraden, dus er is altijd een juiste instelling te vinden voor jouw bonenkeuze. De groene smiley is leuk gevonden en vertelt je of je klaar bent voor de volgende stap.

Koffiezetten

Het portafilter laat zich met een ferme, trefzekere beweging in de zetgroep plaatsen, een perfect werkende bajonetsluiting geeft een tevreden gevoel om vervolgens tot extractie over te gaan. De keuzeknop voor 1 of 2 kopjes koffie indrukken en al wat rest is genoegzaam toekijken hoe mooi de koffie je kopje instroomt. De analoge manometer is een handig hulpmiddel om te zien of je met de juiste hoeveelheid druk koffie aan het maken bent.
Naast het instellen van maalgraad en maaltijd biedt deze machine ook de  mogelijkheid de temperatuur van het water in te stellen, dus ook voor de gevorderde barista is er heel wat wils.

Melk textureren

Het textureren van de melk vraagt om een geduldige hand maar het resultaat is dan ook goed, gelijk bij de eerste poging direct een hele mooie melkschuim met een perfecte homogene massa voor een barista-waardige Cappuccino of Flat White.

Ons eindoordeel

We zijn echt onder de indruk van deze alleskunner. Perfect voor zowel de beginnende als de wat meer gevorderde barista, beiden kunnen zich helemaal uitleven met het maken van de perfecte espresso en de fraaiste latte art.

Het vinden van de juiste dosering is heel gemakkelijk en de vervolgdoseringen zijn telkens gelijk van samenstelling, dat bevordert de consistentie en zo kun je keer op keer genieten van een klasse kop koffie.

De Barista Express Impress is ook ‘dressed to impress’, want naast de geweldige eigenschappen is het ook nog eens een hele fraaie machine.

Van ons krijgt deze beauty twee keer een JA!

De koffiefilters

NB: We hebben ook de Sage Oracle™ Touch voor je getest.

sage_barista