Zelf amandelmelk maken: zó doe je dat!

Ben je opzoek naar een alternatief voor koemelk in je koffie? Ga dan zelf amandelmelk maken! Gezond (want zonder suiker) en makkelijk te bereiden in je eigen keuken.

recept-amandelmelk

Wat heb je nodig?

– 200 g rauwe amandelen
– 1 l water
– geraspt vanillestokje (mespunt)
– 8 kleine dadels
– agavesiroop (voor de zoete toevoeging)

Extra
– kom
– kaasdoek of keukenzeef (middelmaat)
– blender
– maatbeker
– een fles (eventueel afsluitbaar om de melk te bewaren, 5 dagen in de koelkast)

Zo maak je het!

Doe de rauwe amandelen in een kom met water, zorg ervoor dat alle amandelen goed onder water liggen. Dek de kom af en laat een nachtje staan zodat de amandelen kunnen weken.

Giet de amandelen af, spoel ze goed schoon onder de koude kraan en doe ze vervolgens in de blender. Voeg hier de dadels, de geraspte vanille, de agavesiroop en een liter water aan toe en laat de blender draaien tot de amandelen heel fijn gemalen zijn.

Plaats een zeef (of kaasdoek) op een maatbeker en giet de amandelmelk hier doorheen. Zo gaat de melk de beker in en blijft de amandelpulp achter in de zeef. Gebruik je een kaasdoek? Draai dan de kaasdoek dicht en knijp er zoveel mogelijk melk uit. Giet de melk over in een afsluitbare melkfles voor een mooie presentatie.

Tip
Gooi de amandelpulp niet weg! Dit kan nog verwerkt worden in bijvoorbeeld in beslag voor cake of pannenkoeken.

Stap1-2740Dadel740amandelmelk-ingredientenamandelmelk-slowcoffee