Pepernoten met koffiesmaak en witte chocolade

De pepernoten vliegen je momenteel letterlijk en figuurlijk om de oren. Maar heb je ze zelf al gemaakt? Probeer deze variant met koffie eens.pepernoten recept

Wat heb je nodig?

– 250 g speltmeel
– 85 g (kokosbloesem)suiker
– 2-3 el speculaaspoeder
– 2 el koffie (filter of espresso)
– 2 el amandelmelk
– 90 g gesmolten kokosolie
– 2 tl bakpoeder
– Snufje zout
– witte chocolade
– cacaopoeder

Extra: oven, bakplaat, bakpapier

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 160 graden. Smelt vervolgens de kokosolie. Voeg al de ingrediënten bij elkaar, behalve de witte chocolade, en kneedt er een mooi deeg van. Draai van het deeg kleine bolletjes en plaats ze op de bakplaat. Houd hierbij wel voldoende ruimte tussen de balletjes, want ze zetten uit.

Bak de pepernoten in ongeveer 15-20 minuten gaar. Laat de pepernoten daarna goed afkoelen, totdat ze hard zijn. Ondertussen kun je de witte chocolade gaan smelten. Zijn de pepernoten gehard, dan kun je de witte chocolade er overheen gieten. Bestrooi met een beetje cacaopoeder. Zet de pepernoten daarna nog even in de koelkast, zodat ook de chocolade hard wordt.

Nog op zoek naar een leuk sinterklaascadeautje?

Dan heeft de Sint maar één tip: Koffie! 182 koffiespots waar je blij van wordt. Dit boek, samengesteld door De Koffiefilters, staat bomvol leuke koffieadressen: van noord tot zuid en Vlaanderen. Daarnaast vind je ook een aantal inspirerende recepten in het boek en een brew guide om zelf als barista aan de slag te gaan.

bestel het boek hier

koffie pepernotenpepernoten receptkoffie pepernoten