Voor een toetje is er altijd ruimte na een groots diner. Al helemaal voor een bolletje ijs met zelfgemaakte koffiesiroop en geschaafde amandelen.
Koffiesiroop kun je kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar zelfmaken is bijna net zo snel én eigenlijk nog veel leuker. Wij serveren het met een bolletje ijs, maar je kunt het ook over slagroom gieten of een klein beetje over een schaaltje yoghurt met muesli.
Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
– 250 ml espresso of sterke koffie
– 200 g suiker
– 1 à 2 tl aardappelzetmeel
– 4 bolletjes ijs
– geschaafde amandelen
Zo maak je het!
Maak een espresso of zet een pot sterke koffie. Breng dit vervolgens aan de kook met de suiker, zodat het een stroperig geheel (siroop) wordt. Leng daarna het zetmeel aan met wat water en roer het door de siroop. Breng alles roerend tegen de kook aan, zodat het gaat binden. Blijf goed doorroeren en haal daarna van het vuur. Laat de siroop afkoelen en giet het in een fles of een mooi schenkkannetje. Bewaar daarna de siroop in de koelkast. Serveer vervolgens de koffiesiroop over de bolletjes ijs en garneer met geschaafde amandelen.