Koffie met sojamelk graag!

Als je geen melk mag drinken, maar wel graag een cappuccino drinkt, hoe vertaal je dat naar je dagelijkse kop koffie? Het antwoord: sojamelk! 

Sojamelk-koffie-recept

Er zijn verschillende redenen om melk te vervangen door sojamelk. Ten eerste omdat je vanwege lactose-intolerantie geen melk mag drinken. Maar het kan ook zijn dat je alleen maar plantaardige producten eet. Tot slot kun je ook voor sojamelk kiezen, omdat het van zichzelf iets zoeter is dan melk. Hierdoor heb je dus extra smaak aan je dagelijkse bakkie.

Juiste bereiding

Volgens barista Merijn Gijsbers van Het Koffiegenootschap proef je het verschil met melk niet eens, als je de koffie maar goed bereidt. “De sojamelk mag niet te warm worden, maximaal 65 graden. En maak je schuim met de hand, let er dan op dat je niet te veel lucht opklopt. Ook de juiste maalgraad is van belang, anders kan de combinatie van koffie en sojamelk nog wel eens zuur uitpakken”, vertelt Merijn.

Melkschuim van sojamelk

Hoe maak je als thuis een romige cappuccino met sojamelk? Maak eerst een espresso en schenk hier sojamelk bij. Verwarm de sojamelk eerst wel even kort op in de magnetron of in een pannetje op een vuur. Klop het daarna tot schuim met een handmatige opschuimer. Heb je een elektronische opschuimer? Nog beter! Onze ervaring is dat je met sojamelk best goed schuim maakt voor je cappuccino of latte!