Dadeltaart, die je niet niet hoeft te bakken…

Wil je niet uren in de keuken staan om iets lekkers bij de koffie te serveren? Begrijpelijk, daarom zijn wij zo fan van deze dadeltaart die je niet hoeft te bakken. Heerlijk in combinatie met een straffe espresso of een fruitige filterkoffie.

recept_dadeltaart_740

De basis van deze dadeltaart zijn dadels, maar daarnaast heb je nog wat andere ingrediënten nodig om de taart tot een succes te maken.

Wat heb je nodig?

– 250 g dadels
– 125 g ongezouten roomboter
– 50 g walnoten
– 1 eetlepel honing
– 100 gram knappertjes van Verkade
– kokosrasp

Zo maak je het!

Maal de dadels fijn in een keukenmachine of snijd ze in kleine stukjes. Breek eveneens de koekjes in kleine stukjes. Smelt vervolgens op laag vuur de boter in een steelpan en voeg de dadels en de honing toe. Roer dit een paar minuten goed door, zodat de dadels zacht worden. Voeg daarna ook de walnoten en de stukjes koek toe en roer nogmaals goed door. Leg in een ovenschaal een stuk bakpapier en giet hier het mengsel in en druk goed stevig aan en strijk glad met de bolle kant van een lepel. Zet daarna de taart voor een paar uurtjes in de koelkast zodat-ie goed hard kan worden. Bestrooi voor het serveren eventueel met kokosrasp.

TIP: wil je een karamelachtige smaak aan deze taart meegeven, voeg dan wat bruine suiker toe aan de gesmolten boter.

Bron recept | Soft Sunday

dadeltaart_recept_740