Koffie en… bananenbrood met pecannoten

Oei, wat moeten we vandaag weer bij de koffie serveren? Wij zeggen: bananenbrood met pecannoten!

Koffie en banaan gaan altijd goed samen en door de pecannoten krijg je de bite er gratis bij. Verwarm de oven alvast maar voor, want in een uurtje serveer je deze lekkere bananenbrood met pecannoten bij de koffie.

bananenbrood

Wat heb je nodig?

– 150 g zachte boter
– 100 g kristalsuiker
– 125 g poedersuiker
– 4 rijpe bananen
– 2 eieren
– 175 g bloem
– 1 tl bakpoeder
– ½ tl kaneel
– ½ tl gemberpoeder
– mespunt zout
– 90 g pecannoten
– boter en paneermeel voor de vorm

Extra
– bakblik
– bakpapier

Tip: als de bananen extra rijp zijn – lees bruin – dan kun je de suiker achterwege laten. De bananen zorgen dan al voor een goede zoete smaak.

Zo maak je het!

Verwarm de oven alvast voor op 175 °C. Laat de boter op kamertemperatuur komen en klop het samen met de kristal- en poedersuiker licht en romig. Prak de bananen en roer ze door het botermengsel, klop daarna de eieren erdoor. Meng de bloem, bakpoeder, kaneel en gemberpoeder met de pecannoten (bewaar er een paar voor de garnering) en meng alles goed door het bananenmengsel.

Gebruik het liefst een ingevette cakevorm van 1 liter en bestrooi deze met paneermeel. Nu kan het deegmengsel in de cakevorm en bestrooi je deze met de achtergehouden pecannoten. Bak het brood in het midden van de oven circa 30 – 40 minuten of tot een prikker die je in het midden steekt er droog uitkomt.

bananenbrood met pecannotenhoihoihoi

Bron – “A piece of cake” Leila Lindholm