Koffiespot Den Haag: Single Estate Coffee Roasters

Single Estate Roasters is al jaren een bekende in de bonenscène. Maar pas sinds 2019 heeft deze grootheid ook zijn eigen flagship store. En wat voor één. Van de koffie tot ‘wat erbij’. Van de locatie en het inspirerende interieur tot de vriendelijke barista’s. Alles is om door een ringetje te halen.

Eropaf, naar het Zeeheldenkwartier

De flagship store van Single Estate is gevestigd in een prachtig hoekpand aan de Piet Heinstraat in het gezellige Zeeheldenkwartier, waar je overigens nog veel meer fijne culinaire zaken vindt. Maar begin eerst vooral bij Single Estate voor koffie. Het zit er fantastisch. De ruimte is groot, er is veel daglicht, de ‘werktafel’ van de barista’s wekt jaloezie op en je kunt er eventueel ook nog je laptop open klappen.

Rechtstreeks bij de boer

De kans is aanwezig dat het niet je eerste keer is dat je koffie drinkt van Single Estate. Want deze moderne koffiebrander levert al jaren bonen aan andere koffiezaken. Ze kopen zelf rechtstreeks hun bonen in bij de boeren (direct trade) en branden de bonen vervolgens zelf. Zo licht mogelijk overigens, zodat de koffie zijn unieke smaak behoudt. En wat uiteindelijk de barista ermee doet is minstens zo belangrijk. Bij Single Estate weten ze dat maar al te goed.

Mini-proeverij espresso’s

Op de kaart vind je een breed pallet aan verschillende koffies. De klassiekers uiteraard, maar ook mini-proeverij van verschillende espresso’s met een fijne begeleiding in de vorm van een kaartje met de details van de boon. Echt een aanrader. Vooral als je daarna zelf ook een zak met bonen nog mee naar huis wilt nemen. Weet je gelijk welke je moet hebben.

Un croissant sil vous plait

Een koffie bij Single Estate is overigens niet compleet zonder een van die – ze kijken je al aan vanachter het glas – overheerlijke en prachtig opgemaakte croissants erbij te bestellen. Jouw koffiemoment kan zo niet meer stuk. Hier kom je écht terug!

Single Estate Coffee Roasters

Piet Heinstraat 15, Den Haag, Nederland

website

Nu geopend tot 16:00

Maandag
06:00 - 16:00
Dinsdag
06:00 - 16:00
Woensdag
06:00 - 16:00
Donderdag
06:00 - 16:00
Vrijdag
06:00 - 16:00
Zaterdag
08:00 - 16:00
Zondag
08:00 - 16:00