Koffiespot Amsterdam: Coffee Bru

Treed eens buiten de gebaande paden in Amsterdam en stap op de tram of de fiets naar het oosten van de stad. Hier vind je een koffiebar die inmiddels uitgegroeid is tot een van de beste hang out spots van de buurtbewoners. En wij snappen helemaal waarom!

coffee-bru-koffiespot

Bij Coffee Bru drink je koffie alsof je thuis bent. De sfeer is er warm en laagdrempelig door de kleurrijke karakteristieke tweedehands meubelen, de geur van het versgemalen koffie, het vele groen in de zaak, de zelfgemaakte taarten op de toonbank, het gemengde publiek dat er komt, de vrolijke schilderingen op de muur… En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Alles samengevat: je voelt je hier meteen relaxed en vooral ontzettend welkom.

Verschillende soorten koffie

Fijn is dat er naast die relaxte vibe ook nog heerlijke speciality coffee wordt geserveerd bij Coffee Bru. Van filterkoffies tot koffies met melk en uitgesproken espresso’s. Bocca is hoofdleverancier van de bonen, maar af en toe werken ze bij Coffee Bru ook wel met bonen die ze zelf tegenkomen in het buitenland. Overigens staat de deur ook wijd open voor de theeliefhebber. Zo wordt er Chinese bladthee geserveerd van het merk Chief Monkey, een theemerk opgezet door een van de vier eigenaren.

Vier koffiegekken

Over de eigenaren gesproken. Bijzonder is dat Coffee Bru gerund wordt door twee zussen en hun partners. Vier koffiegekken die hun droom werkelijkheid hebben gemaakt en bijna alweer twee jaar met kennis en liefde kwalitatieve koffie serveren aan het gezellige Beukenplein. Grote inspiratiebron hierbij was Zuid-Afrika waar ze ooit belandden in een eenvoudig koffiebarretje. Hier ontstond het concept waarbij de oorsprong van het product en het gevoel van laagdrempeligheid elkaar ontmoeten. En dat is gelukt bij Coffee Bru!

Pssst: Houd de Twitter van Coffee Bru in de gaten. Hierop wordt vaak gemeld welke lekkere taart ze serveren bij de koffie. Ga er dan als een speer naartoe, want de zelfgemaakte taartjes zijn zeer geliefd.

 

Coffee Bru

Beukenplein 14, Amsterdam, Nederland

website

Nu geopend tot 17:00

Maandag
07:00 - 17:00
Dinsdag
07:00 - 17:00
Woensdag
07:00 - 17:00
Donderdag
07:00 - 17:00
Vrijdag
07:00 - 17:00
Zaterdag
08:00 - 17:00
Zondag
08:00 - 17:00