Koffiespot Zwolle: Hier en Daar (GESLOTEN)

Hier en Daar is gesloten. We houden je op de hoogte over eventuele nieuwe ontwikkelingen.

Als er in een stad een restaurant met drie Michelinsterren huist, dan zou je denken dat er ook genoeg aandacht is voor een goede kop koffie. Helaas valt het aantal goede koffiebars in Zwolle tegen, maar gelukkig weten ze bij Hier en Daar, met de herkenbare oranje kozijnen, wel hoe het hoort. 

koffiespot_hierendaar1

Beleven, dat is het concept van Hier en Daar. En iedereen doet dat op een andere manier én moment. Bijvoorbeeld pauzeren met een koffie tijdens het shoppen, een dagje flexwerken aan de grote leestafel of gewoon een beetje luisteren naar fijne vinyl deuntjes. Ondertussen word je geïnspireerd door de vintage vondsten rondom, en zie je in gedachten het koffietafeltje waar je espresso op staat bij je thuis staan. En dan is het fijn om te weten dat alles waar een prijskaartje aan hangt te koop is.

Voor elke koffie een andere koffieboon

Naast die meubels draait het natuurlijk om de koffie. En ook daar is goed over nagedacht. Voor elke koffie wordt een andere koffieboon gebruikt, zodat de smaakprofielen optimaal tot hun recht komen. Maar het is niet zo dat je het hele jaar rond de Kenia Marimira als espresso krijgt. Juist om te blijven verrassen, wort er regelmatige gewisseld van bonen. Op de website kun je bekijken met welke bonen op dit moment de espresso, cappuccino’s en de filterkoffie wordt gezet.

Na de koffie een wijntje?

Een Marimira uit Kenia een Yirchacheffe uit Ethiopië… Over koffie kun je praten zoals je over wijn doet. En daarom is het ook niet gek dat Hier en Daar in Zwolle niet alleen een espressobar, maar ook een wijnbar is. Het beste van twee werelden komt hier samen. Dus mocht je genoeg koffie op hebben, dan kun je altijd overstappen op een goed glas wijn en een plateau met kazen, eerlijk vlees en vers brood van de lokale Stadsbakker.

Bij Hier en Daar kun je eveneens terecht om je koffie tools in te slaan of dat mooie schort te kopen die de barista ook draagt. Dus mocht die filterkoffie je zo goed smaken, dan neem je toch nog een zakje koffiebonen en een chemex mee?

Ook op locatie!

De naam Hier en Daar is overigens niet voor niets gekozen. Hier staat voor de koffiebar in Zwolle, en Daar staat voor de Espressobus waarmee de eigenaren op festivals en feestjes staan.koffiespot-hier-en-daarhierendaar.koffiespotkoffiespothierendaarkoffiespot-hierendaarkoffiespot_hierendaar3

Hier en Daar

Oude Vismarkt 10, Zwolle, Nederland

website

Nu geopend tot 20:00

Dinsdag
07:00 - 16:00
Woensdag
07:00 - 16:00
Donderdag
07:00 - 20:00
Vrijdag
07:00 - 20:00
Zaterdag
07:00 - 20:00
Zondag
09:00 - 20:00