Koffiespot in Rotterdam: Harvest Coffee Roasters

De Rotterdamse koffieleut weet ‘m allang te vinden: Harvest Coffee Roasters. Maar de newbies en coffee geeks uit andere windstreken adviseren we vriendelijk doch dringend om ook richting het Wijnhaveneiland te gaan. De kwaliteit van de koffie is er hoog. En de lunch? Zeker meepakken, want umami. 

Upcoming Rotterdam

Harvest Coffee Roasters is gelegen in een stukje Rotterdam dat volop in ontwikkeling is. De een na het andere architectonische woontoren wordt op het Wijnhaveneiland gerealiseerd.  Tussen al het transformatiegeweld, aan de Glashaven (een gedempte haven), drink je je koffie in een naoorlogs (woning)gebouw met zicht op de Rederijhaven. 

Australische vibes

Voor wie ooit in Australië is geweest, en dan specifiek in Melbourne, is deze koffiebar een flashback. Focus op koffie én een goed ‘brekkie’ of lunch. En geen van de drie lijdt daaronder. Het is dan ook niet verrassend om te weten dat de eigenaren – tevens een liefdeskoppel – hun inspiratie down under opdeed.

(Filter)koffie met toast egg benedict

De koffie op de maler wisselt geregeld en is van bekende roasters uit de hele wereld. En ben je fan van toast en egg benedict met avocado, dan ben je hier helemaal in je element. Met verschillende sides kun je je lunchgerecht nog wat upsizen. Denk aan bacon, halloumi en bonen.  

Doe mij maar een batch

Ook fijn – en ook helemaal Australisch – is de optie voor een batch coffee filter. Iets goedkoper dan de handbrew, maar net zo goed. En je krijgt ‘m ook nog geserveerd in een heerlijk grote mok. 

Goed om te weten: het kan zijn dat je – afhankelijk van het tijdstip van de dag – even moet wachten op een plekje. Doe dat, want het is het echt waard!

Harvest Coffee Roasters

Glashaven 107, Rotterdam, Nederland

website

Op dit moment gesloten

Maandag
06:00 - 14:00
Dinsdag
-
Woensdag
06:00 - 14:00
Donderdag
06:00 - 14:00
Vrijdag
06:00 - 14:00
Zaterdag
06:00 - 15:00
Zondag
06:00 - 15:00