Beste koffiebars in Londen

Thee mag dan de nationale drank zijn in Engeland, goede koffies zetten kunnen ze er ook als de beste. Naast ons bezoek aan The London Coffee Festival hebben we dan ook een aantal koffiebars opgezocht. En we moeten zeker snel terug, want we kwamen dagen, uren, minuten en seconden tekort om écht een goede selectie te maken.

COOPER & WOLF
Tijdens ons verblijf in Londen logeerden we in de leuke bed & breakfast Russell’s of Clapton, middenin in de wijk Clapton. Onze eerste Londense koffie nuttigden we om de hoek bij Cooper & Wolf, een nieuwe hotspot waar ze koffie schenken van Caravan en waar het eten geïnspireerd is op Scandinavië. Je hebt er eveneens keuze uit heerlijke taartjes.

145 Chatsworth Road, Lower Clapton, E5 0LA
www.cooperandwolf.co.uk

London- Cooper-Wolf Cooper-Wolf-London

46b ESPRESSO HUT
Nog zo’n aangename verrassing in de buurt van onze bed & breakfast was 46b Espresso Hut. We haalden hier op onze laatste dag, vlak voor ons vertrek, een espresso + een heerlijk broodje met cheddar en peer. Beide waren top! De zorgvuldigheid waarmee onze espresso’s werden bereid verdienen een groot compliment. Jammer dat we deze koffiespot pas op onze laatste dag ontdekten, want het zou dagelijks het omlopen waard zijn.

46b Brooksby’s Walk, Homerton, Hackney
www.46bespressohut.com

Espresso-hut Espresso-hut-london

MONMOUTH 
Op zaterdag moet je mazzel hebben wil je een fijn plekje in een goede koffiebar willen scoren. Favoriete tijdsbesteding van de Londenaren is op deze dag namelijk koffiedrinken. Zo stond er bij Monmouth, vlakbij The Borough Market, een enorme rij, waardoor wij even de koffie afsloegen. We observeerden de boel wel
en zonder te proeven weten we zeker dat je hier lekkere koffie scoort. De biologische melk die ze gebruiken komt van Jeff Bowles uit Somerset en de biologische suiker uit Assukkar, Costa Rica.

2 Park St The Borough, London SE1 9AB, United Kingdom
www.monmouthcoffee.co.uk

Monmouth-coffee Monmouth_london

RAILROAD
Rondslenteren door Hackney en dan in eens een superleuke koffiespot tegenkomen, daar doe je het voor. Het overkwam ons met Railroad. Deze eigenzinnige koffiebar met kleine bookshop serveert heerlijke koffies van Square Mile Coffee in prachtige kopjes van aardewerk. Wij waren verkocht!

120-122 Morning Lane Hackney E9 6LH
www.railroadhackney.co.uk

Railroad-London railroad-coffee

ALLPRESS
Ook aan Allpress hebben we een bezoek gebracht. Deze koffiebar werd in 1986 opgericht door Michael Allpress nadat hij zijn baan als chef opzegde en zijn liefde voor traditionele Italiaanse espresso volgde. In Londen zijn er meerdere vestigingen. Wij streken neer aan de Redchurch Street in Shoreditch en bestelden een flat white met een citroencakje on the sideLoveley!

58 Redchurch Street, Shoreditch, London E2 7DP
www.uk.allpressespresso.com

Alpress-espresso alpress-espresso-london

CARAVAN King’s Cross
Caravan is een begrip in Londen een favoriete plek voor alle momenten van de dag, ook voor je koffiemoment. Zo gingen wij bij de vestiging King’s Cross een hapje eten en namen we als toetje nog een heerlijke espresso. Ondertussen wierpen we een blik op een stellingkast waarop prachtige koffie goodies stonden. Leuk detail: ze branden hier de koffiebonen zelf!

Granary Building, Granary Square 1, London N1C 4AA
www.caravankingscross.co.uk

Caravancross-coffee Caravan-cross