Beste koffiebars in Dublin

Wie Dublin zegt, denk aan Guinness en rugby. Terecht, want bier drinken en sporten dat kunnen ze in Ierland als de beste. Maar er is meer… Tijdens een citytrip naar de Ierse hoofdstad kun je ook prima van koffiespot naar koffiespot hoppen. 

Dublin_koffiespot_3f3

Pubs, victoriaanse huizen en rugby

Hoe laat Dublin zich het beste omschrijven? Natuurlijk als dé bierstad met z’n vele pubs en de Guinness-brouwerij als grote trekpleister. Maar ook als ‘gezellig’. Overal waar je een pint drinkt, knalt de (traditionele Ierse) muziek uit de speakers of kun je live een rugby- of voetbalwedstrijd op televisie volgen. En regent het even hard, dan duik je gewoon ergens naar binnen en heb je binnen no time een praatje met een local. Hey guys, where you from? 

Een scherp contrast met de gezellige pubcultuur vormen de victoriaanse huizen waar je niet op uitgekeken raakt. De ene voordeur is nog mooier dan de ander. En net als de Britten zit ook het tuinieren de Ieren duidelijk in het bloed. Het gras bij de buren is er overal groener!

Nog een gewoonte die de Ieren en de Britten gemeen hebben, is het kannetje melk op tafel. In iedere koffiebar is er wel melk te krijgen. Koud geserveerd, dat wel! Vooral in de filterkoffie of de thee!

3f3-koffiebars_dublin

3FE

De absolute number one koffiebar in Dublin is 3FE. En dat is om meerdere redenen. We beginnen met eigenaar Colin Harmon. De afgelopen jaren heeft hij als barista al heel wat prijzen in de wacht gesleept. Op de website vertelt hij met passie over zijn liefde voor koffie en de start van zijn eigen koffiebar. Ook de sfeer bij 3FE is top. Je voelt je welkom en je koffie wordt met passie bereid en op originele wijze geserveerd. Zelfs de niet koffiedrinker moet hier naartoe, want de aandacht voor thee is hier net zo groot. Kun je geen keuze maken uit het koffieaanbod: ga voor het tasting menu. Ook over de inrichting van deze koffiebar meer dan lof: eenvoudig en industrieel, maar toch met een warme sfeer.

32/34 Lower Grand Canal Street, Dublin
www.3fe.com

The_Pepper_Pot_koffiespots_dublin

The Pepper Pot

De gezelligste koffiebars zitten altijd verstopt, zo ook The Pepper Pot. Het bevindt zich in het statige 18-eeuwse Powerscourt Centre dat onderdak biedt aan bijzondere winkeltjes en restaurantjes. Specifiek op koffie richten ze zich niet bij The Pepper Pot, maar toch smaakt de cappuccino hier voortreffelijk. We krijgen hem geserveerd in een bij elkaar geraapt servies. Bakken kunnen ze hier als de beste, sla de carrot cake en de lemon & poppy seed cake dus zeker niet af!

Powerscourt Shopping Centre, 59 William Street South, Dublin
www.thepepperpot.ie

indigo_cloth_koffiespots_dublin

Indigo & Cloth

Winkeltjes die een totaal beleving willen creëren, je ziet het steeds vaker. Een mooi voorbeeld hiervan vind je in de wijk Temple Bar. Bij Indigo & Cloth hangt kleding van kleine, onafhankelijke labels. Op de begane grond hebben ze eveneens een slow coffee bar gecreëerd. Een relaxing space tussen alle fashion, aldus de verkoopster/barista. Wij zijn verkocht, schuiven aan en genieten met volle tuigen van een versgezette Sulawesi Kalossi van de Londense koffiebrander Climpson & Sons.

9 Essex Street East (Temple Bar), Dublin
www.indigoandcloth.com

stamp_stitch_koffiespots_dublin

Tamp & Stitch

Een paar deuren verderop spotten we eenzelfde soort concept als bij Indio & Cloth. Ook Tamp & Stitch (geweldige naam) serveert op professionele wijze koffie van koffiebrander Has Bean uit Stafford (UK). Nog nagenietend van de filterkoffie kunnen we het niet laten om hier de espresso te testen. Chapeau!

Unit 3 Scarlet Row, Essex Street West (Temple Bar), Dublin
tampandstitch.blogspot.nl

brick_ally_koffiespots_dublin

Brick Alley Café

Wil je lekker zitten en een goede kop koffie? Wij zeggen: Brick Alley Café. Je zit er midden tussen de locals en de koffie smaakt goed. Wil je er iets bij? Geen probleem! De menukaart biedt genoeg opties. Een goed adres dus voor het middaguur én als je graag goede koffie drinkt!

25 East Essex Street (Temple Bar), Dublin
www.facebook.com/BrickAlleyCafe

Nog een paar adressen om te noteren:
– The Bald Barista – 55 Aungier Street, Avelon House
– Vice Coffee Inc. – Twisted Pepper, 54 Middle Abbey Street, Dublin
– Borther Hubbard – 153 Capel Street, Dublin