Benieuwd naar de zetmethode van de aeropress? Bekijk dan ons filmpje over hoe deze koffie wordt gezet.
1. Plaats een papieren filtertje in het kapje van de aeropress, zet hem op de mok of het kannetje en spoel hem door. Hiermee spoel je de papiersmaak uit het filter en verwarm je de aeropress en de mok voor. Vergeet niet om het water er weer uit te doen.
2. Maal 15 g koffie. De maalgraad moet zo zijn dat het er niet alleen fijn uitziet, maar dat je ook de korrels nog goed kunt voelen.
3. Doe de koffie in de aeropress en schenk 30 ml water op. Laat dit bloomen (opwellen). Tijdens dit proces absorbeert de koffie het water en openen de cellen zich, dat laat de smaak los en de aroma’s vrij. Het is niet erg als er wat water doorsijpelt.
4. Schenk na 30 seconden het water op naar 250 ml. Roer twee keer rechtsom en plaats de bovenste helft van de aeropress erop. Dit creëert een vacuüm en zorgt ervoor dat de koffie niet doorloopt.
5. Na 2 minuten duw je de aeropress binnen 30 – 45 seconden door.