Koffie op je deurmat? 10 tips

Het mag niet zo zijn dat je bijna geen koffie meer drinkt nu je favoriete koffiebar tijdelijk zijn deuren heeft gesloten. Daarom een paar fijne branderijen waar je de komende tijd online je speciality coffee koffiebonen kunt hamsteren om thuis de barista uit te hangen.

Brandzaak

Bij Brandzaak gaan ze – zoals ze zelf zeggen – door het vuur voor koffie. De zaak wordt gerund door de broers Sefa en Harun. Hun koffiebranderij staat in Rotterdam waar elke dag de Giesen koffiebrander aan staat. Ontdek snel het huidige aanbod single origins bonen.

Bestel je koffie via brandzaak.nl

Stooker Speciality Coffee

Als er een plek is waar koffiebonen met liefde en vakmanschap worden geroosterd, dan is het wel aan het Kastanjeplein in Amsterdam-Oost bij Stooker Speciality Coffee. Al sinds 2015 leveren Onno en Florian hun koffiebonen aan een groot aantal bekende horecazaken in Amsterdam en vele koffiebars daarbuiten.

Bestel je koffie via stookerspecialtycoffee.com

White Label Coffee

Nog zo’n fijne koffiebrander in Amsterdam is White Label Coffee met fysieke winkel in de Jan Evertsenstraat en een nieuwe bar op de planning in noord. Maar voor nu moet je echt in hun webshop zijn voor bonen uit mooie koffielanden als Ethiopië, El Salvador, Tanzania, Brazilië en Guatamala. Bij het bestellen kun je aangeven of je de bonen ook gemalen wilt hebben en voor welke zetmethode.

Bestel je koffie via whitelabelcoffee.nl

Bocca Coffee Roasters

Bij deze speciality coffee brander van het eerste uur zit je helemaal goed. Ze hebben specials een vaste basis aan koffiebonen. Met mooie namen als Easy Rider, Bombita en Soulmate. Wil je exact weten wat je drinkt? Bij elke boon kun je doorklikken naar een factsheet met daarop alle informatie. Van de plantage tot de juiste verhoudingen per zetmethode.

Bestel je koffie via bocca.nl

Giraffe Coffee Roasters

Voor mooie single origins en blends kun je ook even spieken bij Giraffe Coffee Roasters. Deze Rotterdamse koffiebrander steekt – naar eigen zeggen – zijn nek uit voor de mooiste koffies. En heb je eenmaal je favoriete boon gevonden? Dan kun je ook voor de optie van een abonnement gaan: maandelijks 1, 2 of 3 kilo bonen. Nooit meer zonder én je bent ook nog goedkoper uit.

Bestel je koffie via giraffecoffee.com

The Coffee Vine

Oké, The Coffee Vine is dan wel geen koffiebrander, maar we zetten ‘m wel in dit lijstje. Waarom? Je kunt via The Coffee Vine namelijk iedere maand een coffee box bestellen. Dat houdt in dat je elke maand drie zakken bonen van specialty coffee koffiebranders elders uit Europa ontvangt. Dus experimenteer je graag met verschillende bonen? Zeker doen dit!

Bestel je koffie via thecoffeevine.com

Man Met Bril Koffie

Met man en macht (en natuurlijk bril) werkt deze Rotterdamse koffiebrander elke dag om Rotterdam en omstreken te voorzien van goede koffiebonen. En nu al helemaal, want er is een flinke run op hun stay home koffiebingo abonnement. Bij je zakje koffiebonen krijg je twee bingokaarten, zodat je mee kunt doen met de bingo op zondag. Het abonnement is wekelijks opzegbaar en eindigt automatisch als de zaak weer volledig open kan.

Bestel je koffie via manmetbrilkoffie.nl

Single Estate Coffee

Zo jammer dat hun mooie flagship store in Den Haag nu tijdelijk gesloten is, want echt waar daar moet je naartoe zodra het weer kan. Maar voor nu: #stayhome. En dan is het o zo fijn dat je ook makkelijk online de koffiebonen van Single Estate Coffee kunt bestellen om thuis aan de slag te gaan. Nice to try: de Lockdown Box met 3 x 250 g bonen. Keuze uit filter of espresso.

Bestel je koffie via singleestatecoffee.nl

Blommers Coffee Roasters

Blommers Coffee Roasters is ook zeker geen onbekende in de wereld van speciality coffee. Veel koffiebars hebben de bonen van deze Nijmeegse koffiebrander op de maler. Ben je fan? Scoor dan ook een fijne zak bonen voor thuis: espresso, filter of decaf.

Bestel je koffie via blommers.coffee/nl

Nordkapp Coffee

Vers gebrande koffie uit Utrecht? Surf dan naar Nordkapp Coffee. Deze Utrechtse koffiebrander brandt met name zijn bonen voor veel lokale horecaondernemers, maar ook zeker voor thuisgebruik kun je er terecht.

Bestel je koffie via nordkappcoffee.com

Manhattan Coffee Roasters

Nog zo’n fijne koffiebrander in Rotterdam is Manhattan Coffee Roasters. De eigenaren zijn twee baristakampioenen, dus maak je geen zorgen of je wel een goede boon in huis haalt. Dikke kans dat je ook nog eens als een blok valt voor de mooie vormgeving van de koffiezakken.

Bestel je koffie via manhattancoffeeroasters.com

Friedhats Coffee Roasters

Niet te missen zijn de te gekke koffieverpakkingen van Friedhats Coffee Roasters. Deze koffiebrander stopt zijn bonen namelijk in blikken die geschikt zijn voor hergebruik. Toch liever even een ‘bakkie op afstand’ halen bij de bekende barista Lex Wenneker, die dus eigenaar van deze fijne branderij is, dat kan ook fysiek bij FUKU, de bar van Friedhats Coffee Roasters.

Bestel je koffie via friedhatscoffee.com

En waar bestel jij altijd online je specialty coffee?

Mis je nog een fijne branderij waar jij altijd je koffie online bestelt? Laat het ons vooral weten. Dan vullen we deze lijst ermee aan.